FOTO Spectacol de echitaţie fără precedent în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nivelul tehnic şi sportiv ridicat, eleganţa, ritmul, determinarea şi fair-play-ul celor 70 de concurenţi şi 140 de cai din 5 ţări europene au definit Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI - Longines Grand Prix, care s-a desfăşurat în perioada 30 mai - 2 iunie 2013, la sediul clubului Equestria din comuna Snagov, sat Tâncăbeşti.

Autor: Cezar Uricec

Nivelul tehnic şi sportiv ridicat, eleganţa, ritmul, determinarea şi fair-play-ul celor 70 de concurenţi şi 140 de cai din 5 ţări europene au definit Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI - Longines Grand Prix, care s-a desfăşurat în perioada 30 mai - 2 iunie 2013, la sediul clubului Equestria din comuna Snagov, sat Tâncăbeşti.

Gilbert Remy, şef de pistă al concursului, arbitru internaţional de echitaţie nivel 3, a plecat cu o impresie excelentă de la Bucureşti: "Faţă de concursul de anul trecut - Marele Premiu al Bucureştiului - desfăşurat in cadrul evenimentului ecvestru mai amplu numit Salonul Calului, pot spune cu certitudine că progresele remarcate la Longines Grand Prix sunt evidente: am asistat la un concurs clar de nivel internaţional, atât ca dificultate a probelor, ca valoare a cailor şi sportivilor, dar şi ca nivel de organizare a întregului eveniment".

Iniţiatoarea organizării concursului FEI - Longines Grand Prix, Ozana Moraru, consideră că, o dată cu acest concurs, România a făcut un important pas înainte în dorinţa sa de a reveni între valorile europene. Evaluările iniţiale pozitive pe care observatorii FEI le-au acordat deja concursului o îndreptăţesc să spere că tradiţia organizării unor astfel de concursuri în România va fi reluată şi va deveni o constantă, după o pauză de 6 ani.

image

"Misiunea asumată încă de la început de Clubul Equestria, acela de a organiza Concursul FEI - Longines Grand Prix conform celor mai actuale standarde tehnice mondiale, dar şi de a educa publicul în spiritul unei competiţii fair-play şi al aprecierii unui sport frumos şi elegant, a fost îndeplinită. Impresia foarte bună lăsată de călăreţii din România şi impresiile generale favorabile ale personalităţilor străine din juriu ne fac să aşteptăm cu nerăbdare ediţiile viitoare ale competitiei şi să ne dorim ca acest concurs să devină un obicei românesc", spune dr. Ozana Moraru.

Românul Norbert Schuman a triumfat în clasamentul final al punctelor din circuitul Golden Tour, cu un total de 80 de puncte, urmat de bulgarul Angel Niagolov cu 69 de puncte şi de câştigătorul Gold Tour Final Grand Prix, turcul Husnu Dinc.

image

Alţi concurenţi autohtoni remarcaţi sunt Patric Petre şi juniorul Cristian Ceauşescu, ambii câştigând puncte pentru calificarea la Campionatul European de sportivi tineri şi, respectiv, de juniori. Dintre călăreţele românce înscrise în competiţie, Alina Becali a cucerit, duminică, Marele Premiu al sportivilor tineri Young Riders Tour.

Cel mai bine clasat român al FEI**Longines Grand Prix este Răzvan Bozan, care a ocupat locul patru cu un punctaj final de 86,48 secunde.

Proba Silver Tour, desfăşurată sâmbătă, a fost câştigată la baraj de călăreţul bulgar Rosen Raichev (nr. 315 mondial), urmat de Ivailo Bonev din Bulgaria, ocupant şi al locului 3 cu calul Amazing.

image

Sponsor de platină: Clinica Oftalmologica Oculus
Sponsori: Farmexpert, Jockey Club Roman, Building Supported Services
Parteneri: Corona Garden, BDR Associates
Parteneri media: Digi Sport, Digi 24, Radio Zu, Adevărul, Gazeta Sporturilor, Şapte Seri, Calul Meu.

Despre Equestria:
Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs şi manej, padocuri, 50 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, şi deţine 42 cai (25 proprii şi 17 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi şi organizează permanent lecţii de echitaţie pentru copii şi amatori. Dotările sunt completate de un hotel şi un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum şi o terasă exterioară. Equestria organizează competiţii regulate de echitaţie pentru profesionişti, dar şi pentru copii şi amatori. Manifestările deja tradiţionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, concursurile de casă Equestria.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite