Florin Gardoş pleacă la Southampton şi devine al doilea cel mai profitabil jucător transferat din România în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gardoş joacă de patru ani la Steaua FOTO Mediafax
Gardoş joacă de patru ani la Steaua FOTO Mediafax

Plecarea lui Florin Gardoş de la Steaua la Southampton consemnează al doilea cel mai mare profit făcut de o echipă românească de pe urma vânzării unui jucător, după transferul lui Chiricheş la Tottenham.

Florin Gardoş este următorul produs de export al Stelei. Fundaşul, om de bază în mandatele lui Reghecampf, nu a jucat niciun meci în actuala stagiune, fiind menajat de Costel Gâlcă pentru a nu risca transferul la Southampton.

Florin Gardoş este este la un pas de a ajunge în Premier League, acolo unde va juca pentru Southampton. Antrenorul Ronald Koeman îl doreşte insistent pentru român, care are toate şansele să fie titular în apărarea englezilor, informaţie confirmată de presa engleză. "Fundaşul central al Stelei şi al naţionalei României este principala ţintă pentru înlocuirea lui Lovren, după ce starul croat i-a urmat pe Lallana şi Lambert la Liverpool", scrie site-ul britanic mirror.co.uk

Potrivit acestei surse, mutarea se va realiza contra sumei de 6 milioane de euro. Însă, ţinând cont că fotbalistul a ajuns în Ghencea, de la Chiajna, pentru doar 150.000 de euro, rezultă că acest transfer este al doilea cel mai profitabil din istorie pentru o echipă românească.

În 2013, Chiricheş a plecat de la Steaua la Tottenham contra sumei de 9.5 milioane de euro. Pentru a ajunge în Ghencea, roş-albaştrii au plătit echipei Pandurii 1.3 milioane de euro.

122 de meciuri are Garoş la Steaua, reuşind să înscrie 4 goluri

11 meciuri a jucat Gardoş pentru echipa naţională

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite