Dică şi fiul lui Petre Marin, decisivi. Viitorul câştigă „derby-ul salvării“, 1-0 cu „U“ Cluj, cu un gol marcat în prelungiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucuria jucătorilor de la Viitorul, după golul lui Dică din prelungiri. FOTO: Răzvan Păsărică
Bucuria jucătorilor de la Viitorul, după golul lui Dică din prelungiri. FOTO: Răzvan Păsărică

Amânată cu o oră din cauza condiţiilor meteo defavorabile, în urma ploii care a lovit Capitala duminică, partida de la Chiajna dintre Viitorul şi „U“ Cluj a fost câştigată in extremis, după o fază fixă, de către echipa patronată de Gică Hagi.

Viitorul este mare câştigătoarea a zilei de duminică. După ce Oţelul, una dintre contracandidatele la retrogradare, a pierdut la Botoşani (1-3),.echipa „Regelui“ Hagi a dat lovitura la Chiajna, arena care-i serveşte drept gazdă în acest sezon. A învins-o la limită, şi chiar în prelungiri, pe „U“ Cluj, o altă echipă cu care se luptă direct pentru evitarea drumului spre liga secundă. 

Partida a fost amânată cu o oră, gazonul din Chiajna fiind inundat de o ploaie torenţială, însă după eforturile organizatorilor, meciul s-a putut juca. 

Condiţiile şi presiunea rezultatului direct şi-au pus amprenta asupra evoluţiei celor două echipe, care se duceau spre un 0-0. 

Doar că, în loc de un singur punct, Viitorul a mai câştigat două, după o lovitură liberă, de pe partea stângă, de la 35 de metri, în minutul 90+2!

Deşi Dică este executantul obişnuit al unor astfel de faze, ex-stelistul l-a lăsat să bată pe Răzvan Marin (17 ani), fiul lui Petre Marin, un alt jucător cu ştate vechi în Ghencea. 

Mijlocaşul Răzvan Marin, intrat pe teren în minutul 76, a centrat perfect în careu, iar Dică a reluat cu capul, pe spate, de la 11 metri, cu o execuţie dificilă care l-a învins pe goalkeeper-ul Veselovsky. 

S-a încheiat 1-0 pentru Viitorul, care strânge 33 de puncte şi urcă pe locul 15. Universitatea rămâne pe 11, cu 36. 

În condiţiile în care „lanterna“ Corona este deja în liga secundă, iar încă un loc va fi eliberat în urma retrogradării Vasluiului, pe motive de licenţă, doar locurile 15 şi 16 vor mai retrograda. Poziţii ocupate acum de Săgeata, 32 de puncte şi Oţelul, unul mai puţin

Echipele de start:

Viitorul: Balauru - Manea, Mitrea, Larie, Toşca - Daminuţă, Lazăr - Mitriţă, N. Dică, Fl. Tănase - Gavra

U Cluj: Veselovsky - Ciupe, Ninu, Abrudan, Tîrnacop - Bucşa, Lungu - Boutadjine, Cristocea, Maximilian Nicu - V. Lemnaru

Citeşte şi 

Licenţă de blaturi: pentru al doilea sezon consecutiv, Federaţia a dat liber la aranjamente pe final de campionat

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite