EXCLUSIV Interviu cu primarul Chiajnei: „Cu Steaua, ne-am dus la predare. Dacă se repetă, se lasă cu destituiri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu cinci zile înainte de Chiajna – Steaua (luni, ora 19.30, Dolce Sport), Mircea Minea, cel care este şi preşedinte de onoare la Concordia, a trecut la ameninţări, furios după spectacolul jenant la care a asistat în Ghencea.

Concordia Chiajna a lăsat senzaţia că ar fi fost mai bine dacă nu s-ar fi prezentat în Ghencea. La neprezentare, ar fi pierdut doar cu 0-3 la masa verde. Aşa însă, elevii lui Ionuţ Chirilă au luat-o cu 0-4, iar impresia generală a fost că n-au existat pe teren. De aceeaşi părere a fost şi primarul Chiajnei, Mircea Minea, cel care ocupă şi funcţia de preşedinte onorific al clubului. Având în vedere că, luni (ora 19.30, Dolce Sport), urmează un alt meci cu Steaua, Minea a ţinut să le transmită un mesaj clar celor de la club.

„Adevărul“: Iarăşi veţi întâlni Steaua în campionat…

Mircea Minea: Aşa e (râde). Jucăm numai cu ei, de parcă am fi doar noi şi Steaua în Liga I.

Dacă era aşa, cu siguranţă, Steaua lua titlul fără probleme la cum v-aţi prezentat în Ghencea...

Aveţi dreptate. Nişte catastrofe. Asta am văzut şi eu în echipa Chiajnei. Am fost de nerecunoscut, judecând după ce am arătat în tur. Nu înţeleg ce s-a întâmplat cu ei în pauza de iarnă. Poate le-a căzut porcul mai greu de Sărbători.

Le-aţi spus şi lor că au fost penibili în meciul cu Steaua?

Sigur că da! După meci, am convocat o şedinţă cu jucătorii şi cu stafful tehnic  şi am anunţat că vom lua măsuri drastice, dacă şi în următorul meci se va repeta prestaţia pe care au avut-o în Ghencea. Păi, vă spun că niciun club din Liga I n-are condiţiile pe care le avem noi la Chiajna. De aceea, e inacceptabil modul în care ne-am prezentat în Ghencea. 

Care a fost explicaţia oferită de jucători şi de antrenori pentru înfrângerea cu Steaua?

Au repetat întruna: „Nu ştim ce s-a întâmplat cu noi“. Păi, bine mă, ce se putea întâmpla? V-a lovit meteoritul?!

Impresia generală a fost că cei de la Chiajna nici nu s-au apărat, nici n-au atacat.

Aşa e. M-a deranjat foarte tare ceea ce s-a întâmplat. Adică, te duci la meci la predare? Pentru că asta am făcut noi în Ghencea. Ne-am dus ca găina la tăiere. 

E adevărat că v-au deranjat declaraţiile repetate obsesiv de Ionuţ Chirilă, înainte şi după meci, despre forţa Stelei?

Bineînţeles! I-am zis şi lui să nu mai vorbească aşa despre un adversar în viaţa lui! El mi-a zis că noi nu ne putem compara cu Steaua. I-am zis că, din momentul în care te-ai băgat în jocul ăsta, în sportul ăsta, te compari şi cu Barcelona! Păi dacă tu, ca antrenor, nici nu îndrăzneşti să te gândeşti că ai putea învinge Steaua, atunci de ce te mai duci la meci?!

Aveţi vreo speranţă că echipa se poate arăta altfel cu acelaşi adversar la zece zile după ce a fost umilită în Ghencea?

Da, fiindcă niciun meci nu seamănă cu altul. Apoi, şi „U“ Cluj a pierdut în faţa Stelei, dar măcar a lăsat o impresie decentă. Au avut o idee de joc, au avut ocazii. Cine ştie cum s-ar fi terminat meciul, dacă ar fi marcat Cristocea în minutul 10? Dacă aşa pierdeam şi noi cu Steaua, jucând ceva, nici eu, nici altcineva n-ar fi comentat nimic. Dar, repet, noi ne-am dus la meci ca la tăiere.

Dumneavoastră sunteţi optimist că va arăta altfel Chiajna luni, dar, ca o părere personală, eu cred că va ceda la fel ca în Ghencea.

Atunci se lasă cu destituiri şi vă rog să scrieţi exact aşa! Şi în cadrul lotului, şi în stafful tehnic. Credeţi că eu tolerez prostiile astea? Niciodată, iar asta le-am transmis şi lor. 

Mă doare rău de tot după ce s-a întâmplat în Ghencea. Prestaţia noastră în acel meci a fost o mare decepţie pentru mine. Mircea Minea primar Chiajna  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite