VIDEO Galop de sănătate pentru Steaua la primul meci oficial în 2014. Chiajna a fost ca un miel la tăiere în Ghencea. Sânmărtean a debutat cu gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Răzvan Păsărică
FOTO Răzvan Păsărică

Steaua a avut practic un meci de antrenament în restanţa cu Concordia Chiajna din Liga 1, reuşind un scor fluviu, 4-0. Formaţia ilfoveană nu i-a pus deloc probleme campioanei, care a început deja cursa pentru al doilea titlu consecutiv. Sânmărtean şi Chipciu au fost cei mai buni oameni ai meciului.

Partida Steaua - Chiajna, restanţă din etapa a 3-a a Ligii 1, a fost la discreţia echipei lui Laurenţiu Reghecampf, care a arătat altfel faţă de evoluţiile din amicalele din pauza competiţională. Roş-albaştrii au dat senzaţia că pot marca oricând şi din orice poziţie, având în faţă un adversar modest, care practic n-a existat pe teren, deşi antrenorul Ionuţ Chirilă spunea înainte de meci că "elevii mei vor muri de gât cu adversarii".

Varela a demonstrat încă o dată că merită banii pe care Steaua i-a plătit Vasluiului pentru transfer, reuşind să deschidă scorul în minutul 9, după o pasă a lui Adi Popa. Minutul 32 a consemnat o fază ilară în careul oaspeţilor. Fundaşul Leca a trimis o pasă scurtă spre propriul portar, însă Chipciu a furat mingea şi a făcut 2-0.

În minutul 42 s-a majorat avantajul campioanei României. Stanciu a pătruns în careul advers, unde a fost agăţat de un fundaş al Chiajnei, iar arbitrul a dictat penalty. Sânmărtean a primit permisiunea din partea lui Reghecampf pentru a executa şi a transformat lovitura de pedeapsă, debutând cu gol la primul meci oficial în tricoul roş-albastru.

În repriza secundă, deşi steliştii au redus turaţia motoarelor, au mai punct o dată în minutul 60, profitând de o gafă uriaşă a Concordiei. Acelaşi Chipciu a tras puternic de la 22 de metri, iar portarul Rîmniceau i-a făcut cadou un nou gol mijlocaşului stelist, scăpând mingea în proprie poartă.

S-a terminat 4-0 pentru Steaua, scor care îi ajută pe campioni să treacă pe primul loc în clasament graţie golaverajului mai bun faţă de Astra Giurgiu. Pentru roş-albaştrii urmează încă un meci restant, cel cu Universitatea Cluj, pe care, dacă îl vor câştiga, se vor distanţa la trei puncte în fruntea clasamentului.

La meciul cu Concordia, Claudiu Keşeru, jucător adus cu surle şi trâmbiţe în Ghencea, a fost doar rezervă şi a intrat în partea a doua, dar n-a convins nici de această dată, dovedind că mai are nevoie de timp pentru a se adapta la noua sa echipă. 

Steaua – Concordia Chiajna 4-0 (3-0)
Au marcat: Varela 9, Chipciu 32 şi 60, Sânmărtean 45

Steaua: Tătăruşanu – Varela, Szukala, Gardoş, Pîrvulescu – Pintilii (cpt.) (Răduţ ’75), Sânmărtean (Piovaccari ‘81) – Popa (Keşeru ’53), N. Stanciu, Tănase – Chipciu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

VIDEO Steaua - Chiajna

CITIŢI ŞI:

Revine fotbalul: calendarul din următoarea perioadă şi ierarhia Ligii I

S-au stabilit datele semifinalelor Cupei Rmâniei. Marele derby Steaua-Dinamo se joacă de două ori într-o lună

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite