Cum atacă Steaua titlul: din păcăleală în păcăleală spre victoria finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii Chiajnei mai mult s-au ferit de Varela (numărul 33), care a deschis scorul
Jucătorii Chiajnei mai mult s-au ferit de Varela (numărul 33), care a deschis scorul

După Steaua – Chiajna, scor 4-0, un meci care a lăsat un damf puternic în urma sa, putem asista la alte două partide din aceeaşi categorie: Steaua – „U“ Cluj şi Chiajna – Steaua.

Campionatul s-a reluat în 2014 cu un spectacol jenant în Ghencea: Steaua – Chiajna, scor 4-0 (Varela 9, Chipciu 32 şi 60, Sânmărtean 43 – pen.). 

Într-un fel, a fost o demonstraţie de forţă din partea celor două echipe implicate care, parcă, au vrut să le transmită tuturor că pot face orice, fără să le fie teamă de reacţii.

Practic, Chiajna a venit ca la tăiere în Ghencea, îndemnându-i pe comentatorii Digi Sport să remarce: „Jucătorii lui Ionuţ Chirilă nici nu s-au apărat, nici n-au atacat“. Prestaţia ilfovenilor l-a amuzat pe preşedintele Astrei, Dinu Gheorghe, care a zis, ironic: „N-am văzut meciul. M-am reprofilat. Vreau să fiu instalator. M-am dus şi am reparat o chiuvetă“. Înainte de Steaua – Chiajna, antrenorul Concordiei, Ionuţ Chirilă, declarase despre Dinu Gheorghe că „are o cultură fotbalistică egală cu cea a instalatorului“. Motivul? „Vamă“ pronosticase că cei de la Chiajna se vor preda în Ghencea.

Îl dă afară pe Chirilă?

După ce echipa sa a fost masacrată în Ghencea, Ionuţ Chirilă a vorbit de parcă Chiajna trebuia să piardă: „Rezultatul e corect, asta a fost diferenţa“. Se pare că această afirmaţie l-ar fi enervat îngrozitor pe primarul Chiajnei, Mircea Minea, care ar intenţiona să-l dea afară pe Chirilă. Ieri, la prânz, edilul a comentat atât: „Chirilă e în pericol de demitere, dacă nu va câştiga în următoarele meciuri“.

Primul meci adevărat va fi cu Dinamo

Victoria cu Concordia a trimis Steaua pe locul 1, iar pentru echipa lui Reghecampf urmează alte două întâlniri cu echipe-prietene: „U“ Cluj (18 februarie) şi returul cu Chiajna (24 februarie). În aceste condiţii, campioana va fi testată cu adevărat, la 1 martie, atunci când e programat derby-ul cu Dinamo.

10

puncte a câştigat Steaua datorită greşelilor de arbitraj în prima parte a campionatului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite