Cea mai bună săptămână din cariera lui Halep. Românca, premiată de patronul echipei PSG, pentru titlul de la Doha

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, cu trofeul de la Doha. FOTO: Reuters
Simona Halep, cu trofeul de la Doha. FOTO: Reuters

Simona Halep a bifat al şaptelea trofeu din carieră, după ce-a învins-o pe germanca Angelique Kerber la Doha. A fost a 10-a finală jucată de româncă, cea mai importantă, şi a şaptea consecutivă câştigată. De luni va urca pe locul 9 în lume.

Emoţii doar în primul meci

Într-un singur meci a avut emoţii Simona, chiar la prima partidă de la Doha, în faţa estoniencei Kanepi, învinsă în tie-break-ul setului decisiv. Există însă explicaţii. Românca abia sosise de la Budapesta, unde jucase în echipa de Fed Cup a României, în sală. La Doha, e mai cald, iar compediţia e outdoor. 

Apoi Simona şi-a făcut reglajele şi a jucat entuziasmant. A spulberat tot în cale şi a reuşit să încheie probabil cea mai bună săptămână din carieră, în care a obţinut cei mai mulţi , într-un singur turneu, şi a învins trei jucătoare de Top 10 în şapte zile! 

image

Niciunul din cele şase trofee câştigate în 2013 de Halep nu avea premii totale de peste 800.000 de dolari. Cel de la Doha are premii de aproape 2.5 milioane de dolari.

Pe Errani (locul 7 WTA), care o eliminase pe Niculescu, a bătut-o rău, cu 6-0 în setul 2. „A fost cea mai bună partidă din carieră“, a spus după meci Halep, care apoi s-a autodepăşit şi cu Radwanska (locul 4 WTA) în semifinale

Pe ultima, germanca Kerber, a surclasat-o în finală, iar de luni îi va „fura“ şi poziţia (9 WTA) în clasamentul mondial. 

Pe cimentul de la Doha, ultimul act nu ne-a dat emoţii. Cu gleznele bandajate (a acuzat probleme din optimi), Simona a jucat fabulos de pe fundul terenului, agresiv, descumpănindu-şi adversara. 

Care şi-a pierdut primul serviciu din meci, la zero, la pauză a plâns, ascunsă în prosop, şi a încheiat cu o dublă greşeală. 

6-2, 6-3, o finală care a durat o oră şi şase minute de joc. 

„Când am ajuns aici, de la indoor, de la Budapesta, nu credeam că pot câştiga. Dar m-am adaptat, e cel mai fericit moment din viaţa mea. Am mare încredere în mine, sunt puternică mental“, a declarat Simona, după al şaptelea titlu WTA din carieră, şi cel mai important. Şi primul din 2014. 

6 victorii consecutive are în acest moment Simona Halep în faţa unor jucătoare aflate în Top 10

Pe cine a învins Halep la Doha 

Tur Jucătoare

1 Bye

2 Kaia Kanepi (Estonia, 27 WTA) 6-4, 3-6, 7-6 (7-5)

3 Annika Beck (Germania, 55 WTA) 6-4, 6-1

Sferturi Sara Errani (Italia, 7 WTA) 6-2, 6-0

Semifinale A. Radwanska (Polonia, 4 WTA) 7-5, 6-2

Finală Angelique Kerber (Germania, 9WTA) 6-2, 6-3

Simona Halep finala Doha FOTO Reuters

Sursa foto: REUTERS 

Premiată de patronul lui PSG!

Simona Halep a primit trofeul de la Doha din mâinile ministrului de

Finanţe

image

al Qatarului, Ali Sharif Al Emadi (foto stânga), fiind felicitată şi de Nasser A-Khelaifi (dreapta). Acesta face parte din familia regală care conduce emiratul arab, e fost jucător de tenis şi actualmente preşedinte al Federaţiei de Tenis din Qatar. 

E mai cunoscut însă ca preşedinte al echipei franceze PSG, grupare patronată din 2012 de către Qatar Investment Authority, un fond de investiţii care aparţine de micuţul, dar bogatul în resurse, stat arab.

Urmează turneul din Dubai

Competiţia încheiată duminică în capitala Qatarului face parte din categoria a treia de turnee ale circuitului feminin, mai exact din WTA Premier 5. Mai importante sunt doar cele patru de Mare Şlem şi alte patru WTA Premier Mandatory (Indian Wells, Miami, Madrid, Beijing). 

Simona nu va avea însă mult timp de odihnă. Va trece din Qatar în Emirate, unde se află pe tabloul turneului de la Dubai, cu premii totale de 2 milioane de dolari, care începe luni. În primul tur, Halep (cap de serie numărul 7) o va întâlni pe franţuzoaica Alize Cornet (25WTA). 

441.000 de dolari şi 900 de puncte WTA a câştigat Simona Halep pentru finala câştigată la Doha

Finale Halep

Citeşte şi 

Simona Halep a spulberat-o pe Angelique Kerber şi a câştigat în stil de mare campioană turneul de la Doha

Simona Halep, campioana sincerităţii şi a modestiei: „Nu credeam că pot câştiga la Doha!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite