Simona Halep e în sferturi la Doha. O răzbună pe Niculescu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (locul 10 WTA) s-a calificat joi seară în sferturile turneului de la Doha, după ce-a învins-o în două seturi pe germanca Annika Beck (locul 47 WTA).

Halep a câştigat cu 6-4, 6-1 şi a ajuns între ultimele opt jucătoare ale turneului cu premii totale în valoare de de 2.440.070 de dolari, acolo unde o va întâlni pe italianca Sara Eranni (locul 7 WTA, favorită numărul 4 la Doha), cea care joi, puţin mai devreme, a învins-o pe Monica Niculescu

Probleme cu propriul serviciu, în primul set

Românca a început mai greu partida cu Beck, din optimi, şi a avut probleme cu propriul serviciu, la fel ca şi germanca. 

De altfel, cele două au făcut break după break până la 4-4, apoi Simona şi-a făcut serviciul pentru 5-4 şi a pus presiune pe Beck. Halep a reuşit imediat break-ul şi a câştigat primul set cu 6-4

A defilat în setul 2 

Setul secund a continuat tot cu Simona la comandă, care a ajuns să lege cinci game-uri consecutive şi să conducă cu 2-0. 

Beck a întrerupt seria cu un break, apoi constănţeanca n-a mai cedat nimic şi-a câştigat şi setul secund cu 6-1! 

Meciul, unul în care germanca Beck nu şi-a câştigat niciodată propriul serviciu, a durat o oră şi 12 minute şi i-a adus lui Halep 190 de puncte WTA şi un cec în valoare de 50.700 de dolari.

"Le mulţumesc tuturor celor care m-au încurajat. Sunt foarte mulţumită, dar şi puţin obosită", a spus Halep, care a venit la Doha direct de la Budapesta, la fel ca şi Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea. 

Cele trei jucătoare, alături de Irina Begu, au reprezentat România în grupa B de la FED Cup şi au calificat-o la barajul pentru grupa Mondială a II-a

La Doha, Simona a fost susţinută şi de o mică galerie românească. În tribune au fost prezenţi atât părinţii Simonei cât şi Wim Fissette, noul antrenor al jucătoarei de pe locul 10 topul mondial.

Halep - Eranni 0-1

Partida Halep-Eranni se joacă vineri după amiază (în direct pe DigiSport 1). Este al treilea sfert de finală, ca ordine a meciurilor, şi nu se ştie încă exact ora disputării (nu mai devreme de 17.30), urmând să înceapă în funcţie de terminarea partidelor precedente.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, anul trecut, la Miami. Atunci s-a impus italianca, în două seturi, scor 6-1, 6-0. 

La Doha, Halep este pe partea de tablou cu Agnieska Radwanska, învingătoarea Soranei. Poloneza e favorită în sferturi contra belgiancei Wickmayer. 

Simona Halep e singura jucătoare din România rămasă în competiţie, după ce Cârstea şi Niculescu au fost eliminate în turul 2, respectiv optimi. 

Tablou sferturi Doha: 

Cetkovska (Cehia, locul 134 WTA) - Kerber (Germania, locul 9 WTA)

Kvitova (Cehia, locul 6 WTA) - Jankovici (Serbia, locul 8 WTA)

HALEP (ROMÂNIA, LOCUL 10 WTA) - Eranni (Italia, locul 7 WTA)

Wickmayer (Belgia, locul 72 WTA) - A. Radwanska (Polonia, locul 4 WTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite