Ce a răspuns Nadia Comăneci la întrebarea: „Acum, te simţi mai mult româncă sau mai mult americancă?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nadia Comăneci
Nadia Comăneci

Nadia Comăneci este una dintre personalităţile prezente la Jocurile Olimpic de la Rio, unde este asaltată de televiziuni şi ziare, pentru interviuri.

Nadia a acordat un amplu interviu pentru euronews.com, povestind întâmplări din trecutul ei sportiv şi profesional. 

Nadia a răspuns întrebărilor adresate de fani prin intermediul realizatoarei Isabelle Kumar, iar una dintre acestea a fost: "Te simţi mai mult româncă sau mai mult americancă?" Răspunsul fostei mari campioane, care trăieşte de 27 de ani în SUA, a venit prompt: "Cu siguranţă, eu sunt româncă şi am fost adoptată de Statele Unite ale Americii!"

Nadia adezvăluit că are legături foarte strânse cu ţara natală şi că vine de şase ori pe an în România, unde derulează numeroase proiecte.

Nadia a povestit şi impactul pe care l-a avut câştigarea medaliei olimpice de la Montreal cu acea notă de zece faimoasă. "Lumea a devenit interesată de mine. Eram un copil de 14 ani despre care nu se ştia nimic. Unii nu ştiau nici unde e România pe hartă. Din păcate, informaţiile despre mine erau puţine, pentru că România era o ţară închisă. Dacă vroia cineva să vină să mă vadă nu avea cum să o facă", a msi spus Nadia, care a precizat că n-a simţit la vremea respectivă urmările Războiului Rece. "Eram un copil, nu aveam cum să simt. Abia mai târziu s-a întâmplat asta!"

Ruşinea care ne paşte! Evoluţiile sportivilor de la Rio ne pot arunca înapoi cu aproape un secol

 ANALIZĂ Cum a ajuns naţionala feminină de handbal ciuca bătăilor la Rio

A refuzat participarea la Rio şi acum pierde un loc în clasamentul WTA. Ce se întâmplă cu Simona Halep

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite