Acuze dure la adresa fostului şef al CJ Gorj: „Jefuirea şi falimentarea clubului Pandurii s-a făcut aparent legal de un grup organizat şi condus de Ion Călinoiu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Călinoiu
Ion Călinoiu

Gruparea gorjeană Pandurii Tg. Jiu ar putea pierde 18 puncte dacă nu îşi plăteşte datoriile către jucători. Elevii lui Petre Grigoraş au intrat ieri pentru câteva ore în grevă, refuzând să se antreneze, şi ameninţă că nu se vor mai prezenta la meciuri „pe burta goală“.

Neplătiţi de câteva luni bune, jucătorii de la Pandurii Târgu-Jiu au răbufnit ieri dimineaţă, când s-au închis în vestiar şi au refuzat să mai iasă la antrenament. După câteva ore de parlamentări, fotbaliştii au acceptat să pregătească în continuare meciul cu Dinamo, în condiţiile în care doi-trei reprezentanţi din cadrul lotului vor participa astăzi la o întâlnire cu acţionarii. Clubul Pandurii Târgu-Jiu este bazat pe asocierea non-profit dintre Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Târgu-Jiu, Complexul Energetic Oltenia şi Artego SA. Problemele financiare grave au apărut din momentul în care Complexul Energetic Oltenia a sistat finanţările către clubul de fotbal, la finele anului trecut.

Răducan: „Nu s-a indentificat nicio sursă de venit“

Nici ceilalţi acţionari nu au mai vărsat în conturile grupării gorjene sumele din trecut, astfel că bugetul din sezonul actual s-a bazat doar pe banii realizaţi din vânzarea jucătorilor (1,2 milioane de euro), drepturile de televizare (2,5 milioane de euro) şi 400.000 de euro de la UEFA, pentru participarea în Liga Europa şi prezenţa lui Cristian Săpunaru la Euro 2016. În momentul de faţă, prin conturi suflă însă vântul, iar preşedintele Narcis Răducan avertizează că situaţia poate deveni tragică cât de curând. „Am propus convocarea de urgenţă a Adunării Generale şi am vorbit cu Petre Petre Grigoraş să permită la doi-trei reprezentanţi ai echipei să vină la această şedinţă. În condiţiile în care băieţii nu vor să se antreneze, să joace, vă daţi seama că sunt consecinţe grave de imagine, sportive, eu sper să nu ajungem acolo, dar efectiv jucătorii sunt îndreptăţiţi la orice acţiune. Nu s-a identificat nicio sursă de venit, tocmai de aceea am propus şedinţa, pentru că efectiv avem dificultăţi în a organiza următoarele competiţii atât la echipa mare, cât şi la echipele mici”, a mărturisit Răducan.

Condescu: „Jucătorii au fost jefuiţi la drumul mare“

Revenit după aproape trei ani în Adunarea Generală, ca reprezentant al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, fostul preşedinte Marin Condescu susţine că echipa poate fi depunctată cu 18 puncte din cauza datoriilor către jucători. „Termenul la care se judecă cererea de intrare în insolvenţă a fost fixat pentru 11 noiembrie, nimeni n-a făcut niciun demers pentru urgentare. Până atunci, echipa poate pierde 18 puncte!“, a explicat Condescu. „La plecarea mea, clubul avea 3,5 milioane de euro în conturi şi nicio datorie către ANAF. Lucrurile sunt extrem de grave acum şi nu cred nici că insolvenţa reprezintă o soluţie. Va fi o viaţă grea pentru cei care vor conduce clubul în insolvenţă, pentru că vor lucra cu o masă de jucători nemulţumiţi, jefuiţi la drumul mare”, a mai spus fostul preşedinte.

Jefuirea şi falimentarea clubului s-a făcut aparent legal de un grup organizat şi condus de Ion Călinoiu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Preşedintele Răducan a primit de la începutul anului, pe nouă luni, suma de 780.529 de lei! Marin Condescu preşedinte USMO Domnul Condescu era obişnuit să lucreze cu multe zerouri şi de aceea e în mare eroare. A căpuşat acest club cât a putut. În bugetul dânsului de circa 10 milioane de euro, cu care a şi retrogradat de două ori, îşi făceau loc şi prime fabuloase Narcis Răducan preşedinte Pandurii Tg. Jiu
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite