Încă un succes pentru spada românească: Ana Maria Brânză a câştigat etapa de Cupă Mondială de la Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai bună spadasină a momentului din România, Ana Maria Brânză, şi-a respectat statutul şi a câştigat medalia de aur la etapa de Cupă Mondială de la Budapesta.

Ana Maria Brânză, cea mai valoroasă componentă a lotului feminin de spadă al României, a câştigat finala etapei de Cupă Mondială desfăşurată la Budapesta, în Ungaria. În ultimul act al Grand Prix-ului din ţara vecină, românca a învins-o pe Irina Embrich din Estonia cu scorul de 15-7, informează prosport.ro.

În prima etapă a Cupei Mondială, la Doha, Brânză a ajuns până în sferturile de finală, dar a câştigat aurul cu echipa României, învingând în finală Rusia. Este de menţionat că acest concurs de spadă s-a disputat doar la individual, proba pe echipe nefiind inclusă în calendarul competiţional.

La Budapesta România a avut la startul competiţiei opt concurente: Ana Maria Brânză, Ana Maria Constantin, Simona Pop, Sbârcia Raluca, Ioana Dumitru, Dorina Budai, Amalia Tătăran şi Bianca Benea. Dintre toate, doar Brânză a fost la înălţime.

Următoarele etape de Cupă Mondială vor avea loc pe 9 februarie, la Leipzig, 2 martie, la St. Maur şi 9 martie, la Barcelona, conform site-ului oficial al Federaţiei Internaţionale de Scrimă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite