Ana Maria Brânză explică succesul României la spadă, la Cupa Mondială: „Nu ne vine să credem că am luat aurul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana Maria Brânză, cea mai experimentată spadasină din lotul naţional, care a contribuit decisiv la obţinerea medaliei de aur la prima etapă a Cupei Mondiale, a dezvăluit care au fost atuurile care au făcut ca România să termine pe primul loc concursul de la Doha.

Ana Brânză recunoaşte că nu se aştepta ca România să câştige prima etapă din Cupa Mondială, dar se bucură pentru aurul câştigat împreună colegele sale. Cu toate acestea, spadasina nu vrea să le creeze speranţe nejustificate românilor şi susţine că de acum înainte va fi tot mai greu pentru lotul de spadă să repete performanţa de la Doha.

"Nici gând să ne aşteptăm la un aşa debut, nici după ce am câştigat nu ne venea să credem. Ne-am dus la prima etapă de Cupă Mondială cu speranţă. Dar de la speranţă până la prima treaptă a podiumului e mult de zis. La echipe întotdeauna a existat motivaţia aceea «hai să fac mai mult decât la individual». Pentru noi cred că s-au aliniat astrele. Nu ne venea să credem. Şi să câştigăm atâtea meciuri la o singură tuşă, a fost ceva extraordinar, a fost ziua noastră. Dacă la această etapă România a fost pe prima poziţie a podiumului, nu înseamnă că o să rămânem la fiecare etapă acolo. Nu vrem să creăm speranţe foarte mari. De acum încolo, cu tupeu înainte. Astfel de rezultate nouă ne conferă încredere. E important ca adversarul să-ţi ştie de frică. Data viitoare când vom urca în faţa Estoniei cu siguranţă nu vor fi aşa zâmbitoare cum au urcat de data aceasta", a spus Brânză la întoarcerea în ţara, conform Mediafax.

"Am fost mai fâşneţe, mai parşive, mai şerpuite. Ne-am dorit foarte mult să tragem cu echipa Chinei. Nu trăsesem în această formulă decât anul trecut în Germania, unde ne-au bătut rău. Ne-am gândit că o să fie un bun antrenament să vedem cum vor aborda meciul cu noi. Bineînţeles, tacticizat până la refuz, cum ştiu să facă asiaticii. America e o surpriză plăcută. Ne mirăm cum de fetele acelea scot rezultate. Ar trebui să ne antrenăm cu Oncescu, să le facem faţă. Sunt pur şi simplu nişte tancuri", a explicat Brânză reţeta succesului spadasinelor românce în Qatar.

România a câştigat duminică seara, la Doha, prima etapă din Cupa Mondială, învingând în finală reprezentativa Chinei, scor 19-18.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite