METEO Vremea se răceşte accentuat începând de sâmbătă. Ploi şi intensificări ale vântului în aproape toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile vor scădea accentuat începând de sâmbătă FOTO Adevărul
Temperaturile vor scădea accentuat începând de sâmbătă FOTO Adevărul

Chiar dacă vineri temperaturile vor continua să crească, iar maximă va ajunge în jurul valorii de 24 de grade Celsius, începând de sâmbătă vremea nu va mai fi la fel de frumoasă, anunţă meteorologii. Astfel, vremea se va răci accentuat, va ploua în aproape toată ţara şi se vor înregistra intensificări ale vântului, iar în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

UPDATE Conform informării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în intervalul sâmbătă, ora 9.00 - duminică, ora 12.00, vântul se va intensifica în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum şi la munte, unde, local, la rafală se vor depăşi 60-65 km/h. Vântul va avea intensificări şi în celelalte regiuni, însă la cote mai reduse.

În aceeaşi perioadă, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În sud, cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse, 20 l/mp.

Răcirea vremii va fi resimţită cel mai accentuat în sudul, centrul şi estul ţării. În zona Capitalei, de pildă, temperaturile maxime se vor situa între 7 şi 13 grade.


Vineri, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 15 şi 24 de grade, iar cele minime se vor încadra între 2 grade în nordul Moldovei şi în jur de 13 grade în Dealurile de Vest. Ziua cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, centrul şi estul ţării şi va ploua slab local în Moldova şi izolat în Maramureş, în estul Transilvaniei, dar posibil şi în Dobrogea şi estul Munteniei. 

În Bucureşti, vremea se va încălzi şi va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată. Ziua cerul va fi variabil, dar noaptea înnorările se vor accentua, vântul se va intensifica treptat, iar spre dimineaţă vor fi condiţii să plouă slab. Temperatura maximă va fi de 22 - 23 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

Vineri, vremea la munte va fi caldă 

La munte, valorile termice vor continua să crească faţă de ziua anterioară, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Carpaţii Orientali unde local va ploua slab. 

Noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat în cea mai mare parte a zonei montane, iar ploi vor cădea, pe arii relativ extinse, în masivele sudice şi sud-vestice şi doar izolat în rest. 

În zona înaltă vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Mai ales în a doua parte a intervalului, vântul se va intensifica şi, pe arii restrânse, se vor depăşi la rafală 50- 55 km/h.

Luni reapare soarele 

Potrivit meteorologilor, weekendul aduce ploi, vânt puternic şi vreme răcoroasă, iar temperatura duminica va fi in jur de 8 grade la amiază. Luni reapare soarele, iar maximele cresc din nou cu aproape 10 grade, arată specialiştii.

Pe aceeaşi temă:

Prognoza meteo pe două săptămâni: cum va fi vremea de Florii

Până pe 13 aprilie vom avea parte de temperaturi maxime ce vor oscila între 12 şi 18 grade Celsius. Specialiştii au anunţat că în Moldova, valorile minime se vor apropia de pragul de îngheţ. De asemenea, în această perioadă sunt aşteptate ploi în aproape toată ţara.

METEO Vremea se mai răceşte în aprilie, iar în mai vom avea parte de ploi

În luna aprilie vom avea parte de temperaturi mai scăzute decât în martie. Specialiştii anunţă că luna mai va fi una mai ploioasă în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a precizat că în această vară, în unele zone, s-ar putea instala seceta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite