UPDATE Capitala şi mai multe judeţe din ţară se află sub cod galben de vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe judeţe din ţară se află sub cod galben de vânt
Mai multe judeţe din ţară se află sub cod galben de vânt

Mai multe judeţe din ţară se află, sâmbătă, sub cod galben de vânt care ar putea depăşi la rafală 70 de kilometri pe oră, iar în zona de munte ar putea depăşi şi 90 de kilometri. Specialiştii au emis vineri o informare potrivit căreia vremea se va răci de sâmbătă.

UPDATE Specialiştii au emis o avertizare de cod galben de vânt, valabilă până la ora 20.30, pentru judeţele Mureş, Braşov şi Covasna. Intensificările vântului vor atinge şi depăşi la rafală 60 de kilometri pe oră, iar şa munte chiar şi 80 de kilometri pe oră.

De asemenea, a fost prelungită avertizarea de cod galben de vânt emisă pentru judeţul Caraş Severin. Astfel, până la ora 21.00, intensificările vântului ar putea atinşe şi depăşli la rafală local 50-60 de kilometri pe oră şi izolat 70 de kilometri pe oră. La munte, viteza vântului va depăşi la rafală 80-90 de kilometri pe oră.

UPDATE Judeţele Teleorman, Argeş, Buzău şi Brăila se află, până la ora 20.00, sub cod galben de vânt care ar putea atinge şi depăşi la rafală 55-65 de kilometri pe oră şi izolat chiar şi 70 de kilometri pe oră.

UPDATE Până la ora 16.00, judeţele Dolj, Olt şi Vâlcea, inclusiv municipiile Craiova, Slatina şi Drăgăşani, se află sub cod galben de vânt care ar putea atinge şi depăşi la rafală 60-70 de kilometri pe oră.

De asemenea, Dobrogea se află sub cod galben de vânt până la ora 17.00. La rafală, vântul ar putea atinge şi depăşi 60-70 de kilometri pe oră.

O avertizare de cod galben de vânt a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa şi Călăraşi valabilă până la ora 18.00. Vântul ar putea atinge şi depăşi, la rafală, 55-65 de kilometri pe oră şi, izolat, chiar şi 70 de kilometri pe oră.

Potrivit meteorologilor, judeţul Dolj, inclusiv municipiul Craiova, arii extinse din judeţul Olt, inclusiv municipiul Slatina şi jumătatea sudică a judeţului Vâlcea, inclusiv municipiul Drăgăşani, se află sub cod galben de vânt până la ora 10.00. La rafală, vântul ar putea atinge şi depăşi la rafală 60-70 de kilometri.

Până la ora 14.00, judeţele Buzău, Teleorman şi sudul judeţului Argeş se află sub cod galben de vânt care ar putea atinge şi depăşi la rafală 55-65 de kilometri pe oră. 

De asemenea, până la ora 15.00, judeţul Caraş-Severin, în special jumătatea sudică şi zona de munte de află sub Cod galben de vânt. Intensificările vântului ar putea atinge şi depăşi la rafală local 50-60 de kilometri pe oră şi izolat 70 de kilometri pe oră. La munte, viteza cântului va depăşi 80-90 de kilometri pe oră.  

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o informare potrivit căreia vremea se răceşte accentuat sâmbătă, va ploua în aproape toată ţara şi se vor înregistra intensificări ale vântului. În zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Informarea este valabilă până duminică la ora 12.00.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

METEO Vremea se răceşte accentuat începând de sâmbătă. Ploi şi intensificări ale vântului în aproape toată ţara

Chiar dacă vineri temperaturile vor continua să crească, iar maximă va ajunge în jurul valorii de 24 de grade Celsius, începând de sâmbătă vremea nu va mai fi la fel de frumoasă, anunţă meteorologii. Astfel, vremea se va răci accentuat, va ploua în aproape toată ţara şi se vor înregistra intensificări ale vântului, iar în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Prognoza meteo pe două săptămâni: cum va fi vremea de Florii

Până pe 13 aprilie vom avea parte de temperaturi maxime ce vor oscila între 12 şi 18 grade Celsius. Specialiştii au anunţat că în Moldova, valorile minime se vor apropia de pragul de îngheţ. De asemenea, în această perioadă sunt aşteptate ploi în aproape toată ţara.

METEO Vremea se mai răceşte în aprilie, iar în mai vom avea parte de ploi

În luna aprilie vom avea parte de temperaturi mai scăzute decât în martie. Specialiştii anunţă că luna mai va fi una mai ploioasă în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a precizat că în această vară, în unele zone, s-ar putea instala seceta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite