Mens sana in corpore sano!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au trecut trei zile de la Maratonul Olteniei şi nu pot să nu mă gândesc la povestea frumoasă care s-a derulat în ultimul week-end al lunii august.

Tineri şi vârstnici, femei şi bărbaţi, părinţi şi copii au luat startul pentru cele două probe: mountain bike şi alergare.

În mijlocul naturii, înconjuraţi de căldura soarelui, am văzut cum sute de participanţi cu răsuflarea tăiată au păşit linia de sosire pentru a contribui la finanţarea studiilor a două eleve silitoare, care au nevoie de ajutorul nostru - "Auxilium quod mens sana in corpore sano" – corpul sănătos ajută o minte sănătoasă!

Acestea sunt proiectele pe care le iubim! Si pentru că le iubim, le susţinem şi le povestim!

În aceeaşi manieră, cu mult suflet ne pregătim pentru începerea şcolii împreuna cu micuţii şcolari din proiectul Caravana cu Poveşti.

Pentru cine nu cunoaşte scopul proiectului, o să-l descriu în câteva cuvinte.

Totul a început anul trecut cu o echipă de copii şcolari în clasele 1-4 în judeţul Dolj. Împreuna cu asociaţia de voluntari Vasiliada am adus lumea poveştilor în căminul copiilor din localităţile Lipovu, Ocolna, Seaca de Pădure, Mischii şi Scăieşti.

Într-o lume grăbită, alergând după un loc de muncăîn încercarea de a asigura un trai decent, ramân puţine resurse şi foarte puţin timp pentru copii din familiile nevoiaşe. Mulţi dintre ei renunţă la şcoală pentru a-şi ajuta familiile, sau renunţă pur şi simplu.

Prin demersul nostru, ne propunem să aducem un strop de lumină în educaţia copiilor, să contribuim la cultivarea dorinţei de a învaţa a celor cărora viaţa nu le-a oferit până acum o şansă reală. Şi poate atunci când vor creşte, vor alege să se dezvolte aici, în ţara natală şi nu în altă parte.

De aceea, anul acesta am extins proiectul în judeţul Mehedinţi, dar nu i-am uitat nici pe micuţii din Lipovu. Caravana a ajuns în Tamna, dar echipa CEZ Vânzare, împreuna cu alţi colegi cu suflet mare din cadrul Grupului CEZ în România îşi continuă misiunea în Lipovu.

Lunar revin în mijlocul celor mici cu o poveste legată de istorie, religie, tradiţie şi sărbătoresc în cadrul unei mese festive evenimentul lunii.

Sunt momente unice, de aceea voi reveni asupra lor în curand…

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite