Adevărul Live: Florin Iaru şi Mircea Kivu despre legătura dintre bunul cetăţean şi vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Iaru şi sociologul Mircea Kivu la Adevărul Live FOTO Adevărul/Sever Gheorghe
Florin Iaru şi sociologul Mircea Kivu la Adevărul Live FOTO Adevărul/Sever Gheorghe

Scriitorul Florin Iaru şi sociologul Mircea Kivu au dezbătut, Adevărul Live, pe marginea propunerii comunităţii Uniţi Salvăm de a declanşa pe 25 mai o grevă cetăţenească.

Florin Iaru şi Mircea Kivu au discutat şi ce este un bun cetăţean în contextul alegerilor europene şi parţiale de duminică, într-o dezbatere moderată de Ioana Lupea.


Citeşte şi:

VIDEO Adevărul Live: pro şi contra boicotării alegerilor europarlamentare

Pentru prima dată de la intrarea în UE, în România se desfăşoară o campanie de boicot a alegerilor europarlamentare. Care sunt motivele de la baza acestei acţiuni şi ce rezultate speră să obţină iniţiatorii? Claudiu Crăciun, care a lansat această mişcarea sub forma unei „greve cetăţeneşti”, a intrat în dialog cu sociologul Mircea Kivu şi cu redactorul şef adevarul.ro, Călin Nicolescu.

Ioana Lupea: Comunitatea Uniţi Salvăm declară grevă cetăţeanească

Greva cetăţeanească pe care Comunitatea Uniţi Salvăm o declară pe 25 mai, ziua votului, nu înseamnă absenţa spiritului civic şi nici nu este antidemocratică. Este o formă democratică de presiune exercitată asupra clasei politicile pentru mai multă democraţie, mai multă participare cetăţeanească, mai multă deliberare.

Ioana Lupea: Pe 25 mai votez în stradă!

Monopolizarea politicii de către un grup restrâns de indivizi – politicieni şi rudele ori protejaţii lor, brokeri de putere din serviciile secrete, oameni de afaceri - este motivul pentru care pe 25 mai, pentru prima dată în viaţa mea, nu voi vota.

Graţian Mihăilescu: De ce o sa merg la vot pe 25. De ce consider boicotul o prostie

Reforma sistemului politic nu se poate realiza printr-un boicot al alegerilor europarlamentare. Pe 25 mai lumea trebuie sa iasa la vot şi să voteze Europa.

Mircea Kivu, la Adevărul Live: Marile teme de dezbatere europeană nu există în spaţiul public românesc

Ioana Lupea, publicist comentator, a discutat, la Adevărul Live, cu Claudiu Crăciun, lector universitar la Catedra de Ştiinte Politice şi Studii Europene din cadrul SNSPA, cu sociologul Mircea Kivu şi cu filosoful Sorin Cucerai, reprezentant al Centrului pentru Democraţie Participativă, despre alegerile europarlamentare din mai.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite