FOTO Angajăm. Bătrânii şi ungurii să se abţină!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anunţ din ziarul local din Satu Mare, „Informaţia Zilei”
Anunţ din ziarul local din Satu Mare, „Informaţia Zilei”

O firmă caută, printr-un anunţ publicat într-un ziar sătmărean, o vânzatoare de bijuterii. Compania doreşte să angajeze o „persoana tânără, aspect fizic plăcut. Exclus naţionalitate maghiară”.

Iată tot anunţul, dat de o firmă din Satu Mare:

 Angajăm vânzătoare pentru bijuterie, de preferat cu experienţă în muncă, persoană tânără, aspect fizic plăcut. Exclus naţionalitate maghiară.

Potrivit ziarului online Új Magyar Szó, anunţul a apărut în cotidianul local „Informaţia Zilei”. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat şi va iniţia investigaţii împotriva firmei care a dat anunţul, respectiv a redacţiei şi editurii care publică ziarul Informaţia Zilei.

Pe baza legii, ziarul care a publicat anunţul poate plăti o amendă în valoare de 30.000 până la 100.000 de lei, a declarat Csaba Asztalos, preşedintele CNCD, pentru maszol.ro. Potrivit articolul 7, paragraful 2 din Legea 48-2002 condiţionarea angajării de etnie, naţionalitate, vârstă etc reprezintă o contravenţie. Aspectul fizic nu este menţionat printre aceste criterii.

Precizez că, deşi am apelat numărul din anunţ, nu am reuşit încă să vorbesc cu niciun reprezentant al firmei care a publicat anunţul pentru a obţine şi punctul său de vedere.



Articol semnat de Sever Ioan Miu/ Olahus, care mulţumeşte lui Levente pentru semnalare şi lui Emőke pentru traducere!

UPDATE: Serviciul pentru apărarea drepturilor minoritare „Mikó Imre” din cadrul UDMR Satu Mare a depus o plângere la CNCD. " Am înaintat petiţia către autoritatea de specialitate pentru că este important ca nimeni să nu fie marginalizată în patria sa, din cauza apartenenţei naţionale", a declarat Csaba Pataki, preşedintele UDMR Satu Mare, cosemnatarul plângerii, citat de Transilvania Reporter  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite