Blocul Naţional Sindical ameninţă cu proteste dacă Executivul nu renunţă la transferul contribuţiilor sociale în sarcina angajatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Costin, şeful BNS FOTO Adevărul
Dumitru Costin, şeful BNS FOTO Adevărul

Blocul Naţional Sindical (BNS) ameninţă cu mai multe proteste în stradă la nivel local în perioada 30 octombrie - 10 noiembrie, dar şi cu un miting de amploare în Bucureşti în cazul în care Guvernul nu renunţă la transferul integral al contribuţiilor sociale în sarcina angajatului.

„BNS face apel la Guvernul României să renunţe la implementarea măsurii de reducere a costului cu forţa de muncă al angajatorului, prin transferul contribuţiilor sociale integral în sarcina salariaţilor, în special având în vedere faptul că deja a luat astfel de decizii de încălcare a propriului Program de Guvernare în favoarea capitalului", spun reprezentanţii Blocului Naţional Sindical.

Ei susţin că pot identifica măsurile alternative pentru a asigura sustenabilitatea sistemului de securitate socială, dar nu îşi asumă obiectivul Guvernului de a reduce costul cu forţa de muncă în favoarea angajatorilor.

„Ne arătăm deplina disponibilitate pentru a identifica un set de măsuri alternative pentru a asigura sustenabilitatea sistemului de securitate socială. Nu ne asumăm însă obiectivul Guvernului vizat prin această măsură, respectiv cel de reducere a costului cu forţa de muncă în favoarea angajatorilor!", subliniază BNS.

Astfel, în cazul în care Guvernul nu va renunţa la transferul integral al contribuţiilor sociale în sarcina salariatului şi la desfiinţarea celor patru fonduri speciale, sindicaliştii vor organiza, în 23 octombrie, pichete în toate oraşele reşedinţă de judeţ, iar în perioada 30 octombrie - 10 noiembrie, vor organiza cel puţin 10 manifestaţii de stradă la nivel local.

De asemenea, în funcţie de reacţia Guvernului, sindicaliştii vor lua în calcul organizarea unui miting de amploare în Bucureşti.

„În cazul în care Guvernul României, ignorând solicitarile şi protestele nostre, va emite ordonanţe prin care să aducă modificări atât Codului Fiscal cât şi legislaţiei în domeniul securităţii sociale, Biroul Executiv BNS a decis urmarea tuturor căilor legale pentru contestarea acestora, atât pe plan intern cât şi internaţional", mai spun sindicaliştii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite