Victor Ponta şi USL, un singur obiectiv: izgonirea lui Băsescu. Ţine de foame?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta se întoarce iarăşi, şi iarăşi, la singura singura sa idee, fixă. Izgonirea lui Băsescu, care 9 ani a nenorocit România. Câţi români mai cred gogoşile lui Ponta vom vedea la europarlamentare. S-ar putea să aibă o surpriză.

În primul rând că Băsescu pleacă singur, nu trebuie izgonit, i se încheie al doilea mandat în decembrie 2014. Iar până atunci, Victor Ponta  va trebui să accepte colaborarea instituţională.

Demonizarea lui Băsescu poate prinde la o parte din electorat, care încă se mai lasă intoxicat de antene. În plan extern însă, imaginea şi credibilitatea lui Ponta e praf şi pulbere, pentru că liderii europeni nu se uită la antene, au alt sistem de evaluare şi apreciere a situaţiei politice din România.

Victor Ponta repetă ca un papagal, pentru cine nu filtrează ce spune cu propriul discernământ, că Băsescu face dosare penale folsindu-se de „cozile de topor” Macovei, Morar, Papici. Şi repetă că dosarul lui Năstase e politic.

Macovei n-a făcut dosare politice, pentru că a fost în funcţie de ministru, nu de procuror, după 89.

Ce nu spune Ponta, mizând pe naivitatea unora. Dosarele astea, chiar făcute de Morar şi Papici, merg în instanţe, deciziile în cazurile Năstase, Voiculescu, Fenechiu, Becali, şi atâţia alţii, le dau judecătorii, zeci poate sute de judecători care s-au aplecat asupra lor în decursul timpului şi a etapelor de judecată şi recursuri.

După logica lui Ponta, toţi aceşti judecători sunt cozile de topor ale lui Băsescu. Deşi, acelaşi Ponta zice că el nu are ceva cu justiţia. E o contradicţie aici, in judecata lui Ponta. N-ar fi singura.

Pe fond, dar nu poate spune explicit, judecata lui Ponta e următoarea. Dacă nu erau procurorii care să facă dosare beton, judecătorii nu aveau cum să condamne penalii şi corupţii USL. Şi are dreptate. Aici trebuie umblat, aici trebuie lucrat. La procurori.

Ajungem şi la „izgonirea” lui Băsescu.

Cu atribuţiile actuale, Băsescu este una dintre cele trei chei are contribuie la numirea procurorilor şefi şi şefilor de secţii de la DNA. Celelalte două fiind guvernul şi Parlamentul. În plus, de la pupitrul preşedinţiei, Băsescu devoalează furturile USL, mai ales pe cele cu legea şi HG-ul. Aici este motivaţia adevărată a „izgonirii” lui Băsescu. Restul sunt minciuni si intoxicări.

Victor Ponta escamotează problemele reale ale guvernării, cu acest slogan permanent, „să-l izgonim pe Băsescu”.

Tot Băsescu este de vină că, în unanimitate, CCR a invalidat Legea Descentralizării?

Tot Băsescu este de vină că experţii Comisiei Europene au respins Acordul de Parteneriat cu România, privind fondurile europene din exerciţiul financiar 2014-2020, pentru „este lipsit de viziune strategică, prea vag şi nu dovedeşte că lecţia dată de eşecul cheltuirii banilor UE ese valorificată”.

Tot Băsescu este de vină pentru aprecierile adjunctului Secretarului de Stat american, Victoria Nuland, "E îngrijorător când sunt atacuri la independenţa justiţiei, e îngrijorător când politicieni din orice partid decid să pună în discuţie indepedenta justiţiei. E ceva ce noi urmărim în toate ţările, iar cetăţenii României au luptat enorm pentru o justiţie indepedenta. Aţi făcut progrese majore, cel puţin în ultimii cinci ani. Le cer tuturor politicienilor să lupte pentru a ţine justiţia departe de influenţa politică".

Tot Băsescu este de vină că în 2013 încasările la buget au scăzut, în timp ce evaziunea fiscală a crescut?

Tot Băsescu este de vină pentru „spitalele groazei”, pentru scandalurile de corupţie din educaţie, pentru penalii protejaţi de Parlament şi guvernul Ponta?

Până la urmă, Băsescu e vinovat că românii nu au ce pune în farfurii?

Românii trebuie să-şi răspundă la această întrebare existenţială, la propriu, gândindu-se la prerogativele preşedintelui: poate întoarce o singură dată o lege înapoi la parlament şi poate sesiza CCR. Atât. Banii nu sunt la el, nu are drept de iniţiativă legislativă, nu face execuţia bugetară, nu alocă fondurile pe ministere şi ordonatori de credite, pe obiective de investiţii cum ar fi autostrăzile, nu semnează HG-uri, OUG-uri, Ordine de Ministru, decizii ale instituţiilor statului din toate domeniile.

Şi atunci, cum Băsescu e de vină pentru toate?

E clar un alibi, un subterfugiu, utilizat de Ponta şi USL pentru a-i prosti pe votanţii mai săraci cu duhul, care nu ştiu şi nu înţeleg cum funcţionează instituţiile statului. Câţi sunt?

Vom şti după alegerile europarlamentare.

Există o serie de analişti şi comentatori care fac deja bilanţul epocii Băsescu, caracterizând-o ca un eşec.

Argumentele sunt că Băsescu n-a reuşit să stârpească corupţia şi hoţia, n-a reuşit să ne facă mai bogaţi, să modernizeze economia şi societatea, etc.

Aceste aprecieri pornesc din „sindromul tătucului”. Doar un dictator, un „tătuc”,  ar fi reuşit toate acestea, dacă şi le-ar fi propus. Dar dictatorii nu-şi propun astfel de obiective.

Cu prerogativele unui preşedinte de ţară democrată, cu stat de drept, în care puterea nu este concentrată în mâinile unui singur om, ca pe timpul lui Ceauşescu, Stalin, Gheorghiu Dej, Traian  Băsescu a reuşit multe, în parteneriat cu guvernul Boc, singur n-ar fi avut cum:

- A eliberat justiţia de cizmă politicului şi a lăsat-o să lucreze, prin numirea unor procurori de tipul Morar, Kovesi, Papici.

- A oprit economia din căderea liberă în care o lăsase Tariceanu, contribuind la reechilibrarea macrostructurala a ei, evitând că România s-o apuce pe drumul Greciei.

- A contribuit la modernizarea ţării cu cele 12 asumări de răspundere ale guvernului Boc.

- A câştigat respect şi credibilitate pentru România în ochii partenerilor europeni şi americani.

- A acţionat mereu în interesul naţional, nu al hoţilor şi corupţilor.

Să-i ceri mult mai mult decât atât, e o prostie. De mirare că a reuşit şi atât, la ce prerogative are preşedintele României.

Aceasta-i marea durere a actualei puteri.

Nu poate să fure, nu poate să fraudeze bugetul de stat, nu-şi poate însuşi ultimele active ale economiei comuniste, nu poate să fraierească o întreagă populaţie spunându-i că-i vrea binele, iar în dos să-şi umple buzunarele cu bani publici, prin contracte frauduloase cu statul, prin plasarea în funcţii cheie ale statului a unor oameni incompetenţi dar obedienţi, din clientela politică. Pentru ca justiţia şi serviciile de informaţii stau cu ochii şi urechile pe ei.

Şi atunci aruncă toată vina în spatele lui Băsescu, doar, doar va aburi electoratul, sa creadă că n-au mâncare din cauza lui Băsescu.

Să vedem dacă va reuşi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite