Vâlcov, despre Roşia Montană: Propunerea agreată de liberali de a crea o nouă lege s-a supus la vot şi a picat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei Roşia Montană, Darius Vâlcov, a declarat miercuri că membrii acestui for special vor lucra în continuare pe proiectul de lege modificat substanţial în cadrul Comisiei, iar propunerea liberalilor de a construi o lege generală care să reglementeze exploatarea auro-argentiferă a fost respinsă.


 "Este o propunere făcută de Korodi şi agreată de liberali, s-a supus la vot şi a picat. Nu avem cum să susţinem (n.r. varianta iniţiată de Guvern) atâta timp cât am modificat substanţial. Mai rămân două articole. Dacă amendamentele nu trec, vom vom reveni asupra formei venite de la Guvern şi ne vom pronunţa", a spus Vâlcov. 

Membrii Comisiei s-au întâlnit miercuri şi au decis să-şi împartă activitatea în patru grupuri de lucru. "Vor fi patru grupuri de lucru, pe domenii: economic, patrimoniu, mediu şi juridic. Fiecare grup va dezbate şi va avea fiecare un raport pe domenii. Raportul va fi împărţit în trei părţi: sintezele audierilor, punctele de vedere a celor patru domenii şi proiectul de lege. Mai avem cele două amendamente pe care domnul Iordache le mai are de pus", a anunţat Vâlcov. 

El a mai spus că, de miercuri, de la ora 9.00, se vor relua discuţiile pe proiectul legislativ, cu articolele care au mai rămas de dezbătut, iar la finalul întâlnirii se doreşte să se dea un vot "pentru" sau "împotriva" respingerii proiectului legislativ.

"Practic, undeva miercuri vom avea raportul aproape finalizat, iar atunci, când vom intra pe discuţiile pe lege, vom avea şi cele două amendamente pe care domnul Florin Iordache le mai are de depus", a arătat acesta. 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a reiterat marţi posibilitatea construirii unui nou proiect de lege, precizând încă o dată că poziţia liberalilor este împotriva proiectului de lege iniţiat de Guvern. 

“Punctul nostru de vedere este foarte clar: proiectul înaintat de Guvern pe Roşia Montană nu poate fi susţinut şi nu va fi susţinut. Pentru a construi un alt proiect de lege care să reglementeze, de exemplu, într-o manieră generală, exploatările auro-argentifere sau pentru a discuta legea minelor sunt situaţii diverse”, a spus preşedintele PNL, la Digi 24.

Potrivit acestuia, Legea minelor este în discuţie “pe traseul parlamentar”. “Legea minelor este în discuţie, este pe traseul parlamentar, putem discuta acolo, dacă vrem un nou proiect special pentru exploatările auro-argentifere, nu doar din perimetrul Roşia Montană, ci din întreaga suprafaţă a ţării”, a precizat Crin Antonescu.

Deputaţii şi senatorii s-au întâlnit marţi în şedinţa de plen comun unde au votat cu o largă majoritate pentru prelungirea activităţii Comisiei speciale Roşia Montană până la data de 10 noiembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite