Udrea: „Am decis să pichetăm sediile PSD din toată ţară. Banii de pe acciză vor merge la baronii locali“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Elena Udrea a anunţat joi că PMP a decis să picheteze toate sediile PSD, ca urmare a introducerii accizei de şapte eurocenţi la carburant.

„Am decis să pichetăm sediile PSD din toată ţara. Acţiunea va începe mâine. Vom solicita celor care sunt afectaţi şi care speră că încă putem opri această acciză, să iasă împreună cu noi în stradă. Vom face scrisori către cetăţeni şi vom arăta cine sunt parlamentarii care vor vota această ordonanţă. PMP afirmă şi demonstrează că aceată creştete a preţurilor la combustibil este inutilă, dacă PSD şi Victor Ponta nu erau în an electoral. Aceşti bani vor merge către baronii locali. Domnul Ponta nu i se poate opune unui barn cum este domnul Duicu, Constantinescu“, a spus Udrea, într-o conferinţă de presă. 

În prealabil, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va transmite o scrisoare fiecărui deputat în parte, prin care le va solicita să respingă ordonanţa de urgenţă privind introducerea accizei la combustibil. În prealabil, şeful statului i-a transmis o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, prin care arată că taxa pe carburant este introdusă doar pentru a asigura fonduri la dispoziţia lui vicepremierului Liviu Dragnea.

„Consider că această taxă este introdusă doar pentru că asigură fonduri la dispoziţia domnului Liviu-Nicolae Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru a-i distribui baronilor locali în scopuri electorale. Din aceste motive, vă rog să respingeţi prevederile referitoare la acciza de 7 eurocenţi din Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/2013 şi să luaţi în analiză şi în dezbaterea dumneavoastră alternativele pe care vi le propun mai jos“, se arată în scrisoarea preşedintelui transmisă şefului Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Pe aceeaşi temă:

Traian Băsescu: „Romania are bani în acest moment. Acciza este o sfidare. Nu aş refuza postul de premier cu un preşedinte de dreapta”

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, luni seară, la postul B1 TV, despre acciza la carburant, despre dreapta românească şi despre alegerile europarlamentare.

Românul cu maşină, marea victimă a „accizei Ponta”. Guvernul va da înapoi un sfert din cât va încasa din acciza de 7 eurocenţi pe litru.

Acciza de 7 eurocenţi pe litrul de carburanţi va fi plătită integral doar de persoanele fizice posesoare de maşini şi de micile firme, după ce transportatorii rutieri şi fermierii îşi vor putea recupera o mare parte din costurile suplimentare.

Ponta: Sub guvernele lui Băsescu, benzina s-a scumpit cu 70%, iar motorina cu 90%. Cum a evoluat preţul ţiţeiului în ultimii şase ani

Premierul Victor Ponta a postat pe pagina sa de pe un site de socializare un grafic care ilustrează evoluţia preţului la carburanţi în perioada ianuarie 2009-mai 2012, în guvernarea PDL, şi în perioada mai 2012-martie 2014, în guvernarea PSD, arătând că „preţul benzinei, sub guvernele domnului Băsescu, a crescut cu 70%, iar cel al motorinei cu 90%“.

Băsescu: Dacă Victor Viorel nu ştie de unde să taie din cheltuieli eu sunt dispus să-i arăt în 30 de minute

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre introducerea accizei de şapte eurocenţi la carburant, despre relaţiile României cu Rusia şi China şi despre aniversarea a zece ani de la intrarea României în NATO.

Băsescu, un ultim apel către Ponta: „Vă rog renunţaţi la introducerea accizei la carburant“

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis o nouă scrisoare premierului Victor Ponta, în care îi cere să renunţe la introducerea accizei la carburant de la 1 aprilie, precizând că povara va fi suportată de cetăţean.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite