UDMR propune alocaţii pentru copii stabilite în funcţie de veniturile familiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Propunerea UDMR a fost făcută în cadrul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare. Kelemen Hunor a spus şi când ar putea deveni realitate un astfel de proiect.

În cadrul şedinţei coaliţiei guvernamentale de luni, 14 iunie, UDMR a venit cu propunerea de alocare diferenţiată a alocaţiilor pentru copii în funcţie de veniturile familiilor. Totodată, liderul UDMR a spus că alocaţiile vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2022.

„Am vorbit de alocaţii pentru copii, rămâne varianta Senatului. Asta înseamnă că creşterea de 20% se va operaţionaliza începând cu 1 ianuarie. Noi am propus o schimbare de filosofie pentru alocaţiile copiilor, să legăm de venituri şi să fie deductibilă din impozitul după venit. Deci, este o schimbare propusă, pe care o vom discuta în acest an, în aşa fel încât să încercăm să introducem începând din anul 2023”, a afirmat Kelemen Hunor, citat de Digi 24.

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a spus că propunerea UDMR va fi analizată, iar subiectul nu a fost foarte detaliat în cadrul şedinţei.

„S-a convenit într-adevăr că avem creşterea de la începutul anului viitor, aşa cum e deja comunicat în spaţiul public, urmând apoi să vedem şi în funcţie de buget cum va fi următorul cadru. A fost şi varianta pe care domnul Hunor a prezentat-o, aceea de a veni cu o variantă îmbunătăţită, prin care să creăm un mecanism în care resursele să fie direcţionate pentru acei copii care au nevoie.

Este un subiect care a fost deschis de colegii de la UDMR şi am zis că vom discuta pe o astfel de formulă, nu s-a înaintat mai mult, analizăm şi o astfel de variantă”, a mai spus Barna.

Citeşte şi:

Kelemen Hunor: În luna septembrie, avocatul poporului, Renate Weber va fi înlocuită

România, pe locul 26 la reciclarea deşeurilor, dintre cele 27 de state UE. UDMR vrea taxe mai mari pentru gunoiul produs

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite