Tudose, despre ordonanţa privind blocarea angajărilor în sistemul bugetar: Nu dăm pe nimeni afară. Va fi un inventar al celor care lucrează la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, la începutul şedinţei Executivului, că ordonanţa referitoare la blocările de angajări în sistemul bugetar are în vedere un inventar „foarte clar al celor care lucrează la stat'“.

„Nu dăm pe nimeni afară. Se blochează angajările. (...) Încercăm să eficientizăm actul administrativ. A devenit aparatul birocratic din ce în ce mai mare, (...) purtători de ştampilă, de semnătură, de program de uşă, etc. (...) Va fi un inventar foarte clar al celor care lucrează la stat. Ar trebui să lucreze la stat şi pentru stat'', a spus premierul Tudose.

Ministerul Dezvoltării a lansat în dezbatere un proiect de Ordonanţă prin care se suspendă până la 31 decembrie 2017 ocuparea prin concurs a posturilor vacante din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale, cu excepţia unor categorii de personal, şi prin care se cere efectuarea unui audit de management în cadrul acestor instituţii. 

Proiectul de Ordonanţă face referire la Guvern, ministere, alte organe centrale de specialitate din subordinea Guvernului şi a ministerelor, inclusiv la serviciil publice deconcentrate ale acestora, la autorităţile administrative autonome şi la instituţiile prefectului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite