Traian Băsescu vrea să ceară audienţă la şefa DNA: „Nu am pretenţia să mi-o şi acorde“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat joi seara, la B1 Tv, că ar prefera să discute personal cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar şi cu preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu.

„Aş vrea să am ocazia să discut cu cei pe care i-am numit. Aş vrea să am ocazia să le-o spun în faţă. Să le spun: nu e în regulă, mi-am asumat probitatea voastră!  Mi-ar face multă plăcere să pot discuta, pentru că eu mi-am asumat numirea repetată a unor oameni în fruntea Justiţiei. O să încerc, e problema mea“, a declarat fostul preşedinte.

Întrebat dacă are de gând să ceară o audienţă pentru a discuta cu procurorul-şef al DNA, de pildă, Traian Băsescu a răspuns că va încerca.

„Dacă va fi posibil, nu am pretenţia să mi-o şi acorde, s-ar putea să nu fie de acord să îmi acorde o audienţă. La mine, şocul s-a declanşat la bilanţul DNA, când procurorii şi judecătorii au anunţat că sunt pe aceeaşi baricadă. Dacă judecătorii şi procurorii sunt pe aceeaşi baricade, fie ei şi în lupta împotriva Justiţiei, asta nu e în regulă“, a conchis Băsescu.

„Mai devreme sau mai târziu, va reacţiona politicul şi riscăm să pierdem mult mai mult“, a mai spus Băsescu.

Preşedintele a scris şi vineri, pe Facebook, despre jurnaliştii care îl critică pe motiv că ar fi început să apere infractorii.

„Văd jurnalişti în spaţiul public manifestîndu-se exact precum delatorii care au fost prinşi furînd şi în faţa procurorilor spun că au furat pentru alţii. Aşa şi cu jurnaliştii care afirmă nici mai mult, nici mai puţin că Băsescu apără infractorii.Nu m-aţi auzit pledînd în favoarea neanchetării de către procurori a suspecţilor de acte de corupţie şi nici nu veţi auzi aşa ceva. Eu pledez, însă, contrar setei de spectaculos a unora pentru o justiţie care să respecte drepturile omului. Iar, în ultimele luni, parcă demnitatea, libertatea şi dreptul la apărare au fost sacrificate pe altarul spectacolului umilinţei, a îngrădirii libertăţii şi a dreptului la apărare“, a scris fostul preşedinte.

Citeşte şi:

Surse din cadrul Preşedinţiei: „Da, Iohannis i-a cerut lui Emil Hurezeanu să fie ambasador la Berlin. Aşteptăm răspunsul“

Surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale au declarat, pentru „Adevărul“, că preşedintele Klaus Iohannis i-a propus jurnalistului Emil Hurezeanu să fie ambasador al României la Berlin, dar acesta din urmă a declarat că are nevoie de un timp de gândire.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite