Tel Drum, balaurul care îl poate înghiţi pe Dragnea cu partid cu tot

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici o supriză că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu va demisiona în urma noului dosar pe care i l-a deschis DNA. Era clar că şeful PSD va nega toate acuzaţiile, afirmând că este victima unei noi înscenări politice. Dar, de data asta, lucrurile sunt mult mai greu de gestionat de Liviu Dragnea.

Marea invenţie a lui Liviu Dragnea a fost Tel Drum. Că este o invenţie a lui Dragnea, nu poate contesta nimeni. De ce?

1. Tel Drum, firmă a Consiliului Judeţean Teleorman, a fost privatizată în primul an al lui Liviu Dragnea ca preşedinte al judeţului. Societatea, constituită pentru a asfalta drumurile deplorabile ale Teleormanului, a pierdut contractul de reabilitări de drumuri în favoarea unei firme din Giurgiu, devenind aproape falimentară. Scoasă la vânzare, a fost cumpărată de Marian Fişcuci, fost coleg de liceu cu domnul Dragnea. Acum, Marian Fişcuci este pe lista persoanelor cercetate în cazul Tel Drum.

2. Consiliul Judeţean Teleorman, oferă din bani publici un utilaj scump firmei Tel Drum, ceea ce va constitui un motiv pentru atribuirea tuturor contractelor de asfaltare din judeţ, după privatizare.

3. Ulterior privatizării, în acţionariatul firmei intră alţi doi cunoscuţi ai lui Dragnea, foşti colegi de facultate, Liviu Lucian Dobrescu şi Mugurel Gheorgiaş, cu care în studenţie Liviu Dragnea înfiinţase o trupă rock.

4. După ani de contracte profitabile cu statul, Tel Drum se transformă în firmă cu acţiuni la purtător. Adevăraţii proprietari nu sunt cunoscuţi.

5. Tel Drum închiriază şi renovează hotelul din Turnu Măgurele aflat în proprietatea fostei soţii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Dragnea.

6. Comisia Europeană sesizează nereguli în atribuirea contractelor cu bani europeni către firma Tel Drum. De aici începe investigaţia DNA.

7. Insula Belina a fost transferată din proprietatea statului în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman şi de aici concesionată către Tel Drum. Parlamentul a aprobat recent un proiect de lege prin care scuteşte de taxe investiţiile de pe insule, cum ar fi cazinourile.

8. Conexiunile Tel Drum cu Liviu Dragnea care nu au fost contestate nici de liderul PSD: Liviu Dragnea a fost în consiliul de administraţie înainte de privatizare, privatizarea s-a făcut în primul an al mandatului său la preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman, proprietarii cunoscuţi au fost colegii şi prietenii apropiaţi din tinereţe ai lui Liviu Dragnea, Tel Drum a investit în proprietăţile familiei Dragnea.

Până acum, nimeni nu a dovedit prin acte o relaţie directă sau participarea lui Liviu Dragnea la acţionariatul firmei Tel Drum. Liderul PSD a negat o asemenea aserţiune. În noul dosar, este de văzut dacă DNA va reuşi să probeze acuzaţiile aduse lui Liviu Dragnea.

Afacerea Tel Drum este o construcţie de manual pentru aspirarea contractelor publice. Dacă nu are nicio legătură cu Tel Drum, Liviu Dragnea poate să-şi continue cariera politică. Dar, dacă din tenebrele Tel Drum ies dovezile care să arata implicarea lui Liviu Dragnea, lucrurile se încheie pentru preşedintele PSD.

Până la soluţionarea cazului va trece multă vreme, dar pentru PSD se va pune problema dacă merită să suporte în continuare costurile sau, nu cumva, întreaga afacere Tel Drum a devenit prea scumpă pentru partid. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite