Mihai Tudose s-a întâlnit cu Iohannis înainte de a discuta cu Dragnea despre remanieri. Cine sunt miniştrii pe care Tudose îi va da azi afară din Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În afară de Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi de Viorel Ilie, miniştrii cu probleme penale din Guvern, pe lista de remanieri a premierul Mihai Tudose mai sunt Răzvan Cuc (Transporturi) şi Florian Bodog (Sănătate). Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, în ciuda gafelor monumentale, ar putea rămâne în continuare în Executiv, au declarat surse politice pentru „Adevărul“.

UPDATE Premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Dragnea discută, la această oră, la sediul PSD despre remanierea miniştrilor cu probleme penale, în cadrul unei şedinţe restrânse la care mai participă doar vicepremierul Marcel Ciolacu, liderul PSD Olt Paul Stănescu şi secretarul general Marian Neacşu. Liderul PSD a evitat să spună dacă îi va cere demisia premierului sau dacă va demisiona el.

UPDATE Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, a confirmat faptul că şeful statului şi premierul Mihai Tudose s-au întâlnit azi la Palatul Cotroceni. „E o normalitate o întâlnire între preşedinte şi premier în contextul unor astfel de tensiuni“, a spus Dobrovolschi. 

UPDATE Premierul Mihai Tudose a fost primit la ora 12.30 de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre noua criză politică, au declarat surse politice pentru Mediafax. Aşadar, Mihai Tudose s-a consultat mai întâi cu Iohannis înainte de a vorbi „bărăbăteşte“ cu Dragnea. 

UPDATE Premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Drganea se vor întâlni la ora 13.30 la sediul partidului din Kiseleff penntru a discuta, „bărăbăteşte“, despre remanierea miniştrilor cu probleme penale. Surse din PSD au declarat pentru „Adevărul“ că la discuţie vor mai lua parte câţiva lideri apropiaţi de Liviu Dragnea, printre care Niculae Bădălău, Marian Neacşu şi vicepremierul Marcel Ciolacu.

„Dacă tot facem un reset la partea de imagine, sunt cel puţin încă doi miniştri, pe lângă cei cu probleme penale, pe care am să-i rog să părăsească Cabinetul. O miniremaniere“, a spus premierul Mihai Tudose, aseară, la Antena 3. 

  • Demiterea vicepremierului Sevil Shhaideh este marea lovitură pe care Mihai Tudose i-o va aplica lui Liviu Dragnea. Shhaideh este ministrul în care liderul PSD are cea mai mare încredere, dovadă faptul că i-a dat pe mână ministerul Dezvoltării, robinetul cu bani pentru aleşii locali. Dacă Shhaideh va fi remaniată, Liviu Dragnea pierde controlul asupra liderilor PSD din teritoriu, baza puterii sale în partid. Mihai Tudose o va înlocui pe Shhaideh cu unul dintre apropiaţii săi, şi, astfel, va prelua cotrolul asupra partidului. 
Sevil Shhaideh FOTO gov.ro
  • Rovana Plumb, ministrul pentru fonduri europene, va fi şi ea demisă din cauza problemelor penale. La fel ca Sevil Shhaideh, Rovana Plumb este implicată în dosarul Belina, care duce la Liviu Dragnea. 
image
  • Viorel Ilie (ALDE), ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, va părăsi şi el Guvernul, fiind implicat într-un dosar care vizează măsluirea unor concursuri pentru angajări în minister. 
Viorel Ilie FOTO gov.ro
  • Răzvan Cuc, ministrul Tarnsporturilor, nu mai are nicio şansă de a continua în Executiv. Premierul îi reproşează eşecul proiectelor de infrastructură. Cuc este unul dintre apropiaţii lui Nicolae Bădălău, preşedintele executiv al PSD, la rândul său unul dintre apropiaţii lui Dragnea. 
image
  • Florian Bodog este implicat într-un scandal de plagiat, iar imaginea sa oricum era la cote foarte scăzute după criza vaccinurilor. 
Florian Bodog FOTO gov.ro
  • Ilan Laufer, ministrul pentru IMM-uri, este şi el pe lista neagră a premierului, potrivit unor surse Mediafax. 
image
  • Liviu Pop, în ciuda gafelor pe bandă rulantă, ar putea scăpa de remaniere, susţin surse politice pentru Adevărul. Premierul este mulţumit de activitatea sa, însă imaginea dezastruoasă pe care o are Pop în spaţiul public i-ar putea aduce, totuşi, demiterea. 
image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite