Profeţii cutremurătoare pentru 2015
0„Un document exploziv. Secretul căsniciei lui Iohannis. Marea dezinformare a… dezvăluiri incredibile! Bomba anului!! Acuzaţii fără precedent. Crimă înfiorătoare la Paris! Detalii de culise. Prima trădare în alianţă. Lovitură fără precedent pentru… Propunere şocantă pentru români! Surpriză, în direct, duminică seara X, aruncă România în aer: declaraţie şocantă. E grav pentru toţi românii! Se apropie Marele Cutremur!
Scuze. Am folosit câteva strigături mincinoase care au contaminat masiv presa românească în 2014 în maniera obişnuită a consumerismului dâmboviţean, menite să agaţe atenţia cititorului în lipsa unor eforturi calificate şi oneste de a informa, interpreta şi deschide perspective într-o realitate tot mai confuză şi o lume publică în pragul falimentului. “Cutremurător…”
Să revenim cu piciorele pe pământ. Iată câteva semne de întrebare pentru 2015:
1. Cât timp, în ce circumstanţe şi ce mijloace vor fi necesare Preşedintelui Johannis să intre în rol?! Când şi în ce mod va beneficia România de serviciul public al Instituţiei Prezidenţiale? Care va fi profilul Preşedintelui României în contextul politic intern şi internaţional? Ce capcane îl aşteaptă, ce adversari îl pândesc la cotitură? Pe cine va conta efectiv?
Vor fi, românii din ţară şi din diaspora mulţumiţi de alegerea făcută în noiembrie 2014?
2. Guvernarea PSD intră pe un culoar minat în 2015.
Nici în 2014 nu au călcat pe roze dar prin tupeu, risipă de resurse şi ocazii ratate au plimbat pisica pe bulevard. O colecţie fără egal de teme şi probleme strategice, angajamente interne şi externe, asumate formal s-au bucurat de amânări, reformulări, îndeplinite minimal, chiar ratate. Ratate definitiv. La costuri inca incomplet socotite nici chiar de FMI sau UE.
Şmecheria cu “Băsescu e de vină” s-a fumat. Nu mai ţine !Nici recuperarea spaţiului mediatic cu polemici de cartier, atacuri la baionetă gen Primul Ministru-Preşedinte nu mai are “fainoşag”. Johannis tace de nu poţi să-l mai opreşti… Deci, Victor Ponta, cu doctorat sau fără, la treabă, sau…
Sau ce?!
Până la un punct, înfrângerea la prezidenţiale ar putea deveni o oportunitate pentru relansarea guvernării în aceeaşi formulă. Cel puţin aşa se pretinde…Care formulă? Care va fi formula efectivă, realistă, eficientă de guvernare a PSD în 2015? Ştie cineva? Dacă nu, fiecare zi, stând degeaba, debitând bancuri, în clădirea măreaţă din Piaţa Victoriei costa mult.
Buget votat dar şi practicat, bani pentru baroni agitaţi în aşteptare de chemări la DNA, discuţii seci cu FMI, chemări şi trimiteri acasă de la Bruxelles, proiecte pe teme critice (sănătate, educaţie, regionalizare, infrastructură, Constituţiei, s.a) amânate, ratate, uitate, mârâie. Croncăne. Aţi auzit cârdul de ciori croncănind de-asupra Victoriei, în plină zi? Zi de zi.
3. Diaspora, venită de Crăciun, se întoarce la treaba. Paradoxal, cu cât se întoarce mai departe cu atât rămâne mai aproape. O prezenţă incomodă. Greu, imposibil de trimis la plimbare.
Poate avem azi, într-o formă neaşteptată “ România mare” ! Mare ca preocupare, simţire, ambiţie colectivă. Greu de minţit, de dus cu vorba, cu punga… O priveşte cineva în ochi? Răspundeţi aşteptărilor, stimaţi tovarăşi ?! Va mai jucaţi de-a v-aţi ascunselea? Până când. 2015 va fi alt an.
4. Avem DNA ! Avem DNA în 2015 ?! Cum, cât , cu ochii pe cine ?! Pe mai cine?
Bilanţul DNA pe 2014 atârnă greu. Atârnă greu în ştreang personajul central al tranziţiei. Îmbogăţitul lacom, mincinos şi hoţ, cu acces la avuţia naţională prin funcţii înalte în stat.
2014 ar putea fi un an de vârf.. Sau dimpotrivă, un pas înainte. Iar 2015?! Este tot mai limpede că pentru societatea românească, DNA va rămâne un reper istoric. Între primele, cele mai influente mutaţii în lumea şi viaţă de zi cu zi a României după ’89.
Deci care vor şi “surprizele “ lui 2015? De cine se va alege praful? Câte din faptele ascunse, cu efecte majore dar ilegale ale anilor care s-au scurs – scursoare a mediului politic si privat – vor răbufni, urmate de judecata cuvenită?
Sugestia unui client Jilava, pentru extinderea si modernizarea puşcăriilor, pare de bun simţ…La ajuns “bun simţ”, pe flacău !...
5. Există factori ai schimbării, relansării, ieşirii din fundătura ultimilor ani ?!
Greu de spus ! Şi de crezut…Opoziţia liberală rătăceşte în simple mâncătorii de cabinet.Victoria lui Johannis la prezidenţiale i-a surprins chiar si pe învingători. Belea curată, să fii învingător în România 2015. E de muncit, de tras, de ieşit la bătaie, de riscat pe bune, la toate nivelurile fără traseism, fără pile, fără mită, fără sabotarea algătorilor îndelung fraieriţi…Merită ??!
Cine merită o relansare a democraţiei în România ?! Victoria lui Johannis relansează un “nou val” în democraţia românească. Atenţie ! E vorba despre “democraţia românească”. De dreapta, de stânga, de nicăieri…
Foştii PNL şi dispăruţii PDL, sunt, se comportă ca nişte învingători ? Dimpotrivă, se înving între ei, pe teme minore, departe de agenda reală, de sfidări care pândesc la colţ – în 2015 -, de aşteptările populaţiei. Adică, ale alegătorilor.
De fapt cine se teme mai mult de “anticipate” ? De ce stau toţi cu mâinile în buzunare ? Au ceva de oferit ? Deficitul democratic în România, în 2014, reprezintă una din principalele surse de risc de ţară pentru 2015! Revenim.
6. Tema maghiară. Fals ! Nu este vorba despre ungurii din Covasna, Harghita, Mureş sau oriunde în “România care este”!
Gaşca de parveniţi prin politică de naţionalitate maghiară şi cu diverse cetăţenii, surse de influenţa, buget şi gargară, nu diferă cu nimic de gaşca “majoritară” a românilor (geto-daci) cu dosare la DNA, şi unii şi alţii, care se dau patrioţi (de fapt patrihoţi) pe un teritoriu râvnit de “elita” conducătoare.
Oamenii simpli, cu venituri decente, cu aşteptări şi şanse strict verbale, (români, maghiari, germani, ţigani…) – merită să rămână – între ei – politicoşi, sinceri şi solidari în viaţa de zi cu zi netulburaţi, fraieriţi, sau îmbăţoşaţi de “clasa politică”.
Vor avea în 2015, destul de bun simţ ca să-şi vadă de treabă, ne-asmuţiţi de mascaţi ai vitejiei naţionaliste, altfel stresaţi de DNA şi aflaţi în pragul puşcăriei?!
7. Factorul extern. Un context cu o evoluţie negativă constantă şi tot mai complexă. Criza “Ucraina” înaintează fără oprire. România e la mijloc. Alături de Moldova. În contexte marcate de ambiguitate, fără orizont şi cu resurse multiple pentru surpriză ! Horror.
Pe cine contăm de fapt ?!
Ce se aşteaptă de la noi ?
Cu ce ieşim pe “piaţa” tot mai dinamică a dezvoltărilor negative din zonă? Suntem echipaţi, organizaţi, limpezi la minte, uniţi şi pregătiţi să facem faţă unor împrejurări dure?! Există cineva care nu poate să doarmă, preocupat de dosarul respectiv?
Mai vreţi?!
Scuze pentru deranj.
La mulţi Ani ! Eventual diferiţi. În bine…