Măsurile guvernului Ponta în agricultură ajută fermierii din Vaslui

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltarea potenţialului agricol în judeţul Vaslui trebuie să reprezinte o prioritate pentru clasa politică. Prin măsurile promovate de Guvernul Ponta în agricultură, şi fermierii din Vaslui au în sfârşit un partener de încredere, care vine cu măsuri economice şi de echitate socială, atât pentru dezvoltarea agriculturii pentru fermieri, inclusiv pentru micii fermieri, dar şi pentru creşterea nivelului de trai pentru vasluieni.

Dezvoltarea potenţialului agricol în judeţul Vaslui trebuie să reprezinte o prioritate pentru clasa politică. Prin măsurile promovate de Guvernul Ponta în agricultură, şi fermierii din Vaslui au în sfârşit un partener de încredere, care vine cu măsuri economice şi de echitate socială, atât pentru dezvoltarea agriculturii pentru fermieri, inclusiv pentru micii fermieri, dar şi pentru creşterea nivelului de trai pentru vasluieni.

Este evident că domnul Klaus Iohannis nu înţelege agricultorii români, acuzând, în programul său politic, asistenţa statului în viaţa micilor fermieri ca sursă a problemelor din agricultură. Klaus Iohannis nu vine cu nicio soluţie concretă de dezvoltare a agriculturii româneşti, arătând că este un adevărat continuator al regimului Băsescu, care a tăiat pensii şi salarii şi a dus economia României la sapă de lemn, sădind ură şi dezbinare în societatea românească.

Prin politicile promovate, Victor Ponta a demonstrat, prin fapte, nu vorbe, că România poate redeveni ce a fost odată şi anume “Grânarul Europei”. Aproape un milion de agricultori din România îşi desfăşoară activitatea în ferme de familie sau au mici proprietăţi. Guvernul condus de Victor Ponta a promovat şi promovează politici care să ajute fermierii şi micii fermieri, a crescut cu 5,6% pensia pentru agricultori, a scăzut TVA-ul la pâine, a acordat despăgubiri de la buget pentru fermierii afectaţi de secetă. Mai mult, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, sub conducerea domnului vicepremier Daniel Constantin, a plătit la timp subvenţiile din agricultură blocate de PDL, dând o şansă producţiei agricole, a redus impozitul pe venit pentru fermierii care au culturi agricole calamitate şi a redus cheltuielile la livrarea apei destinate irigaţiilor pentru agricultori, de exemplu.

Reconfirmând cât de importantă este agricultura pentru România, săptămâna aceasta, Guvernul Ponta a aprobat Hotărârea care permite acordarea avansurilor pentru plata directă la hectar, venind în întâmpinarea a cel puţin un milion de fermieri. De asemenea, Guvernul a aprobat suplimentarea cu 10,6 milioane de lei a schemei de ajutor pentru agricultură ecologică, instituirea unei scheme de ajutor de minimis prin care se acordă compensaţii în cuantum total de peste patru milioane de lei în sectorul apicol.

Ne-am ţinut de cuvânt! România a reînceput să-şi valorifice potenţialul real care exista în agricultură, având o agricultură din ce în ce mai performantă. Subvenţiile în 2014 sunt duble faţă de anul 2009, fiind un ajutor real pentru fermieri şi micii fermieri. Producţia în 2013 a fost una foarte bună, iar semnalele pentru 2014 sunt încurajatoare. Putem redeveni „Grânarul” Europei, dacă vom continua politicile ultimilor doi ani în agricultură, transformând România în exportator major de produse agro-alimentare, continuând reducerea TVA la alte produse agro-alimentare, dar şi prin susţinerea agriculturii ecologice şi a produselor tradiţionale româneşti.

Munca micilor fermieri nu trebuie să fie dată la troc pe promisiuni electorale ale unor candidaţi fără un proiect de ţară, continuatori ai regimului Băsescu, aşa cum este Klaus Iohannis, ci valorificată prin faptele unei guvernări responsabile. Prin modelul economic şi social promovat de Victor Ponta, şi fermierii din Vaslui au siguranţa şi predictibilitatea unor măsuri care dezvoltă în continuare agricultura, pentru o Românie puternică în Europa şi în lume. 


„Adevărul” nu va răspunde pentru toate articolele politice – de opinie sau de analiză – publicate pe platforma de bloguri adevarul.ro, pe parcursul campaniei electorale, întrucât acestea nu reprezintă întotdeauna poziţia ziarului. Cu toate că „Adevărul” încurajează dialogul, opiniile exprimate în rubrica de bloguri sunt asumate în totalitate de bloggeri, dar rămân publice atât timp cât respectă termenii şi condiţiile pe care le-am stabilit de comun acord la începutul colaborării.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite