Preşedinţia: Convocarea şedinţei CSAT a fost făcută cu acordul premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, a precizat că apelul pentru întâlnirea CSAT s-a făcut încă din 18 noiembrie, cu acordul premierului Victor Ponta, precizând că speculaţiile pe această temă sunt neadevărate şi răuvoitoare.

„Convocarea şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de mâine (marţi, n.r.), 26 noiembrie, a fost făcută încă de lunea trecută, 18 noiembrie, şi cu acordul prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, care este şi vicepreşedinte al CSAT. Orice speculaţie legată de data stabilirii acestei şedinţe sunt complet neadevărate şi răuvoitoare", a precizat Bogdan Oprea.

Purtătorul de cuvânt a mai explicat şi caracterul de urgenţă al acestei întâlniri. „Este dat de faptul că bugetele instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale trebuie avizate de CSAT înainte de votarea bugetului pe anul 2014 în Parlamentul României“, a adăugat Oprea.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că programul preşedintelui nu-i permitea acestuia să fie prezent în altă zi. „Ţinând cont şi de faptul că preşedintele României se află într-o deplasare externă joi şi vineri, dar şi de caracterul de urgenţă al subiectelor aflate pe ordinea de zi, şedinţa CSAT a putut fi convocată doar la începutul acestei săptămâni“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

CSAT va discuta, marţi, de la ora 15.00, propunerile de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) convocată de către preşedintele Traian Băsescu este programată la o oră la care premierul Victor Ponta are pregătite, din timp, întrevederi cu mai mulţi prim-miniştri, veniţi la Bucureşti pentru reuniunea China-Europa Centrală şi de Est. De la ora 15.00, când va începe şedinţa CSAT, Ponta ar trebui să se întâlnească cu prim-ministrul slovac.

Preşedintele Traian Băsescu îndeplineşte funcţia de preşedinte al CSAT, iar premierul Ponta pe cea de vicepreşedinte al Consiliului.

Pe aceeaşi temă:

Şedinţa CSAT, convocată de Băsescu în perioada în care Ponta are pregătite întâlniri cu premieri

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) convocată de către preşedintele Traian Băsescu este programată la o oră la care premierul Victor Ponta are pregătite, din timp, întrevederi cu mai mulţi prim-miniştri, veniţi la Bucureşti pentru reuniunea China-Europa Centrală şi de Est.

 China promite investiţii uriaşe în România. Ce documente au adoptat oficialii din delegaţia chineză cu partea română. Acordurile şi memorandumurile parafate zilele acestea la Bucureşti cu delegaţia condusă de premierul chinez Li Keqiang anunţă proiecte de miliarde de euro în domeniile energetic, alimentar, IT şi cultural.

Şedinţa CSAT, convocată de Băsescu în perioada în care Ponta are pregătite întâlniri cu premieri. Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) convocată de către preşedintele Traian Băsescu este programată la o oră la care premierul Victor Ponta are pregătite, din timp, întrevederi cu mai mulţi prim-miniştri, veniţi la Bucureşti pentru reuniunea China-Europa Centrală şi de Est.

China ne ajută. Din nou. De la o vreme, în jurul politicii externe a statului român tot mai mulţi ochi privesc cu atenţie. Ochii sunt ai diferiţilor actori de talie mică sau foart mică, implicaţi în sfera publică. Toţi îşi dau cu părerea, fac uz de multe ori de diferite tiluri şi diplome universitare, dar în afară de vorbe, puţină substanţă se „degajă” din analizele lor.

Grupurile chineze BAOTA Petrochemical Group şi JUNLUN Petroleum Co, interesate de preluarea combinatului Oltchim. Administratorii judiciari ai Oltchim au semnat o scrisoare de intenţie cu reprezentanţii BAOTA Petrochemical Group şi JUNLUN Petroleum Co, care sunt interesate de preluarea combinatului vâlcean.

În vizită la Tigrul Est European. De ce nu trebuie să se supere Uniunea Europeană. Colosul chinez este la Bucureşti prin Premierul Li Keqiang, după 19 ani de băltire a relaţiilor comerciale România – Republica Populară Chineză. Aceste relaţii sunt încă sub potential, desi ele au crescut in 2013.

Băsescu: România nu poate decât să câştige din summitul China - Europa Centrală şi de Est. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la RRA, că România trebuie să privească cu profesionalism summitul China - Europa Centrală şi de Est, care este o şansă, el arătând că, dacă Guvernul va prezenta proiecte realiste şi convingătoare, România nu poate decât să câştige.

Forumul China – ECE: un eveniment remarcabil pentru România. Nu sunt diplomat. Nici ca formare profesională, unii ar zice uneori că nici ca temperament. În altă parte îmi este priceperea şi punctul forte: în cercetarea şi analiza socială, în comunicare.

Delegaţia Chinei a ajuns la Bucureşti: Guvernele celor două ţări au semnat memorandumuri în mai multe domenii. Care sunt investiţiile vizate de chinezi. Delegaţia chineză a sosit la Bucureşti, premierul Li Keqiang fiind aşteptat la aeroport de omologul său, Victor Ponta, la prima vizită a unui astfel de înalt oficial chinez în România după 19 ani.

VIDEO Grigore Cartianu, la Adevărul Live: „China nu vine să facă niciun fel de cadou, China vine să câştige din vizita în România”. Jurnaliştii Grigore Cartianu şi Liviu Iolu au vorbit la Adevărul Live despre cum se desfăşoară războiul economic dintre China şi Rusia, pe de o parte, şi Uniunea Europeană, pe de altă parte. Cei doi poli de putere vizează influenţa asupra ţărilor din Europa de Est, printre care şi România.

EXCLUSIV Premierul Li Keqiang, la Bucureşti: Ce vrea China de la România.  În ajunul Reuniunii Şefilor de Guvern China - ţările din Europa Centrală şi de Est, domnul Li Keqiang, premier al Consiliului de Stat al RP Chineze, transmite prin intermediul ziarului „Adevărul“ un mesaj. 

Chinezii vin puşi pe fapte mari la Bucureşti. Cu ce proiecte se va prezenta Guvernul la Forumul Economic România-China. Beijingul a promis în numeroase rânduri ajutoare financiare Europei lovite de criză, însă doar câteva s-au materializat, majoritatea în Europa de Est – poarta chinezilor către Vest.

Proiectele-gigant prin care China a redesenat lumea. Chinezii au o zicală: „Dacă vrei să fii bogat, prima dată trebuie să construieşti drumurile”.  Aşa că s-au pus pe construit. Şi nu numai drumuri, ci şi poduri, căi ferate şi alte proiecte-mamut. Dincolo de beneficiile de imagine, Beijingul a reuşit în acest fel să dea de muncă populaţiei şi să evite intrarea în criză.

Cine este Huawei, gigantul chinez care va înfiinţa un centru regional la Bucureşti. Chinezii de la Huawei vor investi în programe de cercetare şi educaţie în România, urmând să înfiinţeze şi un centru regional la Bucureşti, a anunţat, vineri, premierul Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite