Ponta: Dragnea l-a pus pe Mişa şef la ANAF ca să strângă banii pierduţi prin prostiile lui. „Prostia ucide“ e mai actual decât „corupţia ucide“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta a criticat decizia Guvernului de a-l schimba pe şeful ANAF, dar şi noile modificări aduse Codului Fiscal. Acesta a spus că guvernele din ultimii ani „au intervenit cu satârul Ordonanţelor de urgenţă şi au schimbat în mod idiot ceva ce mergea bine”. Totodată, Ponta a mai precizat că Liviu Dragnea l-a numit pe Ionuţ Mişa la conducerea ANAF pentru „a strânge banii pierduţi prin prostiile lui”.

Victor Ponta a vorbit, într-o postare pe Facebok, despre noua Ordonanţă de urgenţă a guvernului Dăncilă prin care se modifică din nou Codul Fiscal, spunând că „noile guverne au interventi cu satârul Ordonanţelor de Urgenţă şi au schimbat în mod idiot ceva ce mergea bine”.

„În 24 Iunie 2015, am reuşit să adoptăm noul Cod Fiscal, după ani de muncă şi dezbateri cu mediul de afaceri, cu experţi din ţara şi din afară, cu organismele financiare internaţionale şi cu toţi cei interesaţi. A fost lăudat de toată lumea că fiind un Cod modern, liberal, adaptat la noile condiţii economice. Am promis atunci toţi că acest Cod Fiscal va rămâne în vigoare nemodificat cel puţin până în 2020 pentru a asigură stabilitate şi predictibilitate. În 2016-2017 noile guverne au intervenit cu “satârul” Ordonanţelor de urgenţă şi au tot schimbat în mod idiot ceva ce mergea bine. După care a apărut faimosul “specialist” Ionuţ Mişa cu aberantă lui <<Revoluţie Fiscală>>” a scris Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Ponta mai susţine şi că Liviu Dragnea l-a numit Ionuţ Mişa şef la ANAF pentru a  „strânge banii pierduţi tocmai prin prostiile lui” şi că „revoluţia fiscală” a fostului ministru de Finanţe, Ionuţ Mişa, a fost atât de bună, încât Guvernul Dăncilă a dat cinci OUG pentru a o modifica.

„Aşa bună a fost «Revoluţia Fiscală» a lui Mişa încât Guvernul Dăncilă a ajuns deja la a cincea Ordonanţă de modificare a Codului şi de fiecare dată lucrurile sunt cârpite fără nicio gândire, analiză, studiu de impact-şi arată mai rău decât înainte! Drept răsplată pentru dezastrul “Revolutiei Fiscale”, Daddy l-a pus pe Mişa şef la ANAF (să strângă banii pierduţi tocmai prin prostiile lui) şi pe Teodorovici, care era Ministru de Finanţe în 2015, îl pune să ciopârţească propriul Cod în fiecare săptămâna cu o nouă Ordonanţă. Viaţă are un umor negru greu de egalat!”, a mai scris fostul premier.

Acesta a adăugat că „dacă în 2015 toţi oamenii de afaceri şi investitorii erau fericiţi, azi toţi înjură Guvernul şi PSD, iar contabilii sunt în pragul sinuciderii! Din păcate «#prostia ucide» este mult mai adevărat şi mai actual decât «#corupţia ucide»!

Decizia de numire a fostului ministru al Finanţelor Ionuţ Mişa în funcţia de preşedinte al ANAF în locul Mirelei Călugăreanu a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Fostul ministru al Finanţelor Ionuţ Mişa, iniţiatorul „Revoluţiei fiscale„, a fost propus de către Eugen Teodorovici în funcţia de preşedinte al ANAF.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite