PNL, împărţit înainte de alegerile europene. Cine vrea cu PSD şi cine se opune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii s-au întrunit astăzi în şedinţă pentru a discuta o eventuală participare comună, alături de PSD, pe listele pentru Parlamentul European.  Părerile sunt, însă, împărţite: în timp ce tabăra miniştrilor, în frunte cu Radu Stroe şi Daniel Chiţoiu, susţine candidatura împreună cu social-democraţii, aripa apropiată de Crin Antonescu mizează pe candidatură separată.

Ministrul liberal de Interne Radu Stroe şi-a exprimat deja opinia şi a subliniat că susţine ideea listelor comune PNL-PSD pentru alegerile europene. Potrivit unor surse politice contactate de “Adevărul”, opinia lui Stroe este împărtăşită şi de ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu.

De asemenea, liberalul Călin Popescu Tăriceanu a declarat astăzi că varianta candidaturii comune s-ar putea dovedi mai inspirată decât cea a participării pe liste separate.

“Poate e mai bine pe liste comune la europarlamentare. Ar fi mai utile listele separate, însă sigur că nu trebuie să scăpăm din vedere următorul lucru: alegerile pentru PE nu reprezintă o mare miză pentru electorat, aşa că prognozez o slabă participare. Rezultatul alegerilor trebuie să fie ponderat de această situaţie de această situaţie de prezenţă slabă a electoratului, deci nu sunt atât de concludente”, a argumentat Tăriceanu.

Crin, Hellvig şi Mănescu se opun

La polul opus, europarlamentarul PNL Eduard Hellvig, un apropiat al lui Crin Antonescu, dar şi vicepreşedintele PNL Rareş Mănescu se opun candidaturii pe liste comune. Hellvig  a declarat ieri că în acest moment nu se poate discuta despre liste comune ale USL pentru alegerile europene.

“Vom vedea ce va aduce perioada următoare. Important este ca PNL să se pregătească pentru aceste alegeri europarlamentare să aibă structurile pregătite pentru alegerile europarlamentare”, a declarat el.

Crin Antonescu a vorbit astăzi, înaintea şedinţei BPN, despre priorităţile PNL pentru perioada următoare, însă nu a vorbit despre posibila candidatură comună a liberalilor şi social-democraţilor la alegerile europene.

“Probabil va fi şi vom putea aprecia, cei mai bătrâni, anul cel mai greu şi cu siguranţă anul care oferă cele mai spectaculoase şanse PNL. Inchei spunând, ca preşedinte al partidului, probabil în ultimul an de prezenţă a mea în această funcţie, că e important să facem mereu lucrul corect, să luăm mereu decizia corectă, întemeiată, nu cea mai comodă”, a spus el.

Citeşte şi:

Ludovic Orban: Ziua Z este aproape. Ruperea USL este înainte de europarlamentare

PNL: În USL există discuţii pentru a modifica protocolul de funcţionare

Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, vârful de lance al destrămării USL

Victor Ponta: Singurul adversar pentru Crin Antonescu la Preşedinţie este chiar el

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite