Pentru Victor Ponta, în România a venit Apocalipsa!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Halucinante ultimele avertismente  ale lui Victor Ponta, exprimate, unde altundeva, pe facebook. Reacţiile din ultimul timp ale lui Victor Ponta, afectat de retragerea titlului de doctor, de clinciurile cu Dragnea, de izolarea în care se află, devin tot mai violente şi mai isterice.

Iată ce scrie Victor Ponta, într-o analiză a situaţiei geostrategice a României:

„Lipsa totală a resurselor umane care să poată elabora şi aplica o strategie pe termen mediu şi lung - „epurările” făcute în 2015-16 în cadrul elitelor politice, economice, de media şi sociale sunt comparabile ca număr şi impact doar cu anii 1950-60, când bătălia pentru acapararea puterii pe plan intern de către PCR cu sprijinul URSS a „masacrat” o generaţie întreagă de lideri);”

Victor Ponta, la un post tv: „Noi avem o ţară devastată ca şi când am fi avut război. Avem câţiva lideri, Iohannis şi Cioloş, care nu au nicio treabă. Cea mai mare greşeală din partea noastră e să ne facem că nu se întâmplă nimic”.

Extrem de grave, dar neclare, aceste acuzaţii.

Prima întrebare. Cine sunt victimele „epurărilor” similare celor din anii 1950-60?

În lipsa precizărilor, să ne dăm cu presupusul: Victor Ponta însuşi, Adrian Năstase, Dragnea,  Voiculescu, Marian Vanghelie, Şova, Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc, Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Gheorghe Nichita, Costică Nicolescu, Relu Fenechiu, Gruia Stoica şi mulţi, mulţi alţii din PSD şi alte partide.

În lipsa precizărilor, la aceştia te duce gândul. Dacă se referea la alţii, să-i spună.

A doua întrebare. Cine face epurările de tip stalinist, cine ne devastează ţara?

Grea întrebare. Avem instituţii specifice statului de drept: parlament, preşedinţie, guvern, ministere, justiţie, servicii de informaţii etc. Cum de toate aceste instituţii sunt paralizate şi nu se opun epurărilor? Că în Parlament, PSD şi aliaţii aveau în 2015-2016 majoritatea. PSD ar fi avut ocazia să preia guvernarea în noiembrie 2015, dar n-a dorit-o. Nici PNL n-a vrut, aşa că s-a apelat la tehnocraţi.

Parlamentul emite legi, se publică în M. Of. şi se execută. Atunci cum de a acceptat majoritatea parlamentară, condusă de PSD, „devastarea” ţării? Le-a fost frică d-nilor Dragnea, Tăriceanu, Zgonea, de cine?

Cin’ să fie, cin’ să fie? Aaaa, „binomul” SRI-DNA? Dacă aşa stau lucrurile, de ce n-o spune Victor Ponta direct, cu curaj. Sau l-a părăsit curajul?

De ce nu stă în picioare nici această ipoteză

Procurorii sunt controlaţi de către judecători. Pot reţine pe cineva doar 24 de ore. Apoi, există contestaţii la decizia primei instanţe, şi cum s-a văzut de foarte multe ori, cererile procurorilor nu sunt acceptate în instanţe.

Să fie şi judecătorii, justiţia în ansamblu, parte a mecanismului de „epurare”? S-o spună atunci Victor Ponta, cu curaj.

Şi cum se face că DNA este lăudată de CE şi de alţi oficiali ai UE? Aaaa, sunt şi ei parte a mecanismului de „epurare” şi opresiune? Cam aşa trebuie să fie în capul lui Victor Ponta. Toţi, în frunte cu preşedintele Iohannis, sub oblăduirea UE, şi-au propus „epurarea” corupţilor şi hoţilor!

Că DNA, şi justiţia în general, mai au uneori excese, (arestări abuzive, abuz de cătuşe în spaţiul public etc.), este adevărat. În ultimul timp, datorită reacţiei opiniei publice, acestea s-au diminuat, vezi cazul Bogdan Olteanu.

Ce nu înţelege Victor Ponta, să-l pici cu ceară. De ce, în ţara sa, şi cu partidul său la putere, mai trebuie să dea socoteală justiţiei, de ce justiţia nu execută ordinele conducătorilor politici (Ponta: „avem guvernarea, dar nu avem toată puterea”; „atunci când vom prelua controlul politic la DNA” etc., etc.).

Ce-i aia justiţie independentă, separaţia puterilor în stat, sancţionarea şefilor politici pentru plagiate? Nimic din toate acestea nu intră în capul lui Victor Ponta, altminteri un om inteligent. Dar cu structura mentală ancorată în comunism.

Concluzia lui Victor Ponta:

„Când o ţară este distrusă „pas cu pas” din interior şi se află înconjurată doar de vecini „neprieteni”, într-o regiune şi un continent aflate în crize fără precedent, viitorul său arată sumbru. Poate reuşim noi să ne trezim în acest moment extrem de negativ - şi poate reuşim să facem mai mult decât să spunem resemnaţi că avem „ghinion”!”

Singurul vecin „prieten” ar putea fi, în concepţia lui Ponta, Turcia lui Erdogan. Pe care-l laudă frenetic pentru modul cum a reacţionat după lovitura de stat:

„Când un lider politic (adică Erdogan) cheamă oamenii în stradă să lupte cu mâna goală contra armatei şi milioane de oameni îl ascultă (fie susţinători fie oameni care nu îl plac dar care acum cred că are dreptate), poate înţelegem că ce ne minte pe noi Propaganda oficială despre acel lider şi acea ţară este doar manipulare clasică!”

Ei da, ăsta-i visul lui Ponta. Să avem în România o conducere de mână forte, cu arestări şi eliminări a adversarilor politici (astea din Turcia  da „epurări”, ai noştri nici pe astea nu le fac cum trebuie...).

Dacă Victor Ponta ar fi ajuns preşedinte, ce s-ar fi întâmplat?

Probabil ce se întâmplă acum în Turcia, copiat la indigo. Cu condiţia ca armata, instituţiile de forţă să fi răspuns la fel.

Ce atâta UE? Iată, Erdogan se duce la „dragul” şi „respectatul” Vladimir Putin, am fi împărţit Marea Neagră în trei, Rusia, Turcia şi România, un alt pol de putere care ar fi dat cu flit NATO şi Americii. Ăştia, care sunt toată ziua cu drepturile omului în gură, cu stat de drept, cu democraţie.

„Democraţie” da, dar nu pentru căţei, ci pentru conducătorii statelor.

Mai zice Victor Ponta că avem „Parlament şi Partide politice decredibilizate de atacurile permanente şi de învinovăţirea generalizată din partea mass-media / societate civilă / procuratură”. Şi ce să facă mass-media/societatea civilă/procuratura, să închidă ochii la tot ce s-a furat şi se fură în ţara asta?

Sunt şi în politică oameni curaţi, cei mai mulţi dintre parlamentari, care n-au fost decredibilizaţi pentru că n-au furat şi nu fură, ceea ce reprezintă normalul în societate. Că atenţia opiniei publice se îndreaptă mai degrabă spre „anormal”, spre hoţi şi corupţi, e foarte bine, poate aşa scăpăm de ei.

Concluzii

Filosofia politică a lui Victor Ponta se îndreaptă clar spre modelele de tip Erdogan, China şi Putin. Oricât s-ar strădui să nege sau să mascheze.

Victor Ponta are două mari dureri şi, în acelaşi timp, neîmpliniri. N-a reuşit să-l demită pe preşedintele Traian Băsescu în 2012 şi n-a ajuns preşedinte în 2014. Eheee, dacă îi reuşeau aceste două obiective le arăta el românilor, şi mai ales duşmanilor politici, ce înseamnă epurări, controlul politic asupra justiţiei, îndreptarea românilor spre Rusia, China, Turcia, cu care împărtăşeşte pe deplin filosofia şi modelul de putere.

Dar de ce nu spune clar aceste lucruri? Pentru că încearcă să manipuleze, să aburească populaţia şi electoratul. La aceste manevre se pricep foarte bine şefii PSD.

O fi suficient în alegeri?

Opinii

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite