Nicuşor Dan şi-a făcut partid: Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB). „Venim în continuarea DNA. Procurorii curăţă, noi suntem obligaţi să punem ceva în loc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan vrea Primăria Capitalei
Nicuşor Dan vrea Primăria Capitalei

Nicuşor Dan a lansat miercuri, 1 iulie, partidul Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB), cu obiectivul declarat de a câştiga Primăria Capitalei la alegerile de anul viitor. Nicuşor Dan vine cu un mesaj anti-corupţie şi propune “oameni morali”, care să acopere golurile lăsate în administraţie după ce primarii actualului sistem au fost măturaţi de procurorii DNA.

Într-o atmosferă relaxată, într-un pub peste drum de DNA, Nicuşor Dan, împreună cu câţiva prieteni, a lansat un nou partid politic: Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB). “Nu am ales întâmplător fundalul din spate, se vede clădirea DNA. Venim în continuare acestui efort pe care DNA îl face, de a curăţa administraţia publică, o administraţie publică profund coruptă. Procurorii DNA curăţă, noi suntem obligaţi să punem ceva în loc. Suntem obligaţi să aducem oameni competenţi, oameni morali, buni profesionişti, care cunosc problemele Bucureştiului şi care sunt în stare să propună soluţii”, a prezentat Nicuşor Dan proiectul politic, care vine ca o continuare a Asociaţiei Salvaţi Bucureştiului. Practic, s-a trecut de la o dimensiune civică, la una politică.

“Începtul unei politici oneste în România”
Cui se adresează noul partid politic? “Unei întregi categorii care este dezamăgită de felul în care s-a făcut politică până acum. Vom continua lupta cu administraţia locală din Bucureşti, vom vorbi în continuare de cheltuirea banului public, vom veni cu viziunea şi cu proiectul nostru pentru Bucureşti. Sunt probleme, iar noi vrem să le rezolvăm. Oraşul acesta nu are o vizune, noi o propunem. Este începtul unei politici oneste în România”, a mai spus Nicuşor Dan.

Într-o primă fază, aşa cum îi spune şi numele, noua formaţiune se adresează doar bucureştenilor, apoi, în funcţie de impact şi de rezultate, se poate extinde în toată ţara. “Până la alegerile din 2016 vorbim doar de Bucureşti. În situaţia în care apar alte entităţi în ţară, vorbim după alegeri. Vom avem candidaţi pentru primăriile de Sector. Cred că acei oameni au şanse, chiar dacă nu au notorietate”, crede Nicuşor Dan.

“Da, am avut oferte”
Întrebat dacă a fost curtat de formaţiunile mari, Nicuşor Dan a răspuns: “Da, am avut, dar n-aş vrea să dau nume”. Liderul USB nu exclude însă o alianţă electorală pentru primăvara anului viitor. “Pentru moment, să vorbim de USB. Am venit să facem politică, să lucrăm în Primărie, în momentul în care vom vedea alte programe politice, vom discuta”, spune liderul USB.

Nicuşor Dan a candidat independent, în 2012, la alegerile pentru Primaria Capitalei şi a reuşit să obţină 8,45% din voturi. “Au fost 67.000 de oameni care au dat un vot simbolic, pentru o altfel de administraţie publică. Aceşti oameni sunt aşteptaţi să intre într-o construcţie politică, nu doar să sprijine o candidatură”, îndeamnă azi Nicuşor Dan.

Ce s-a schimbat din 2012 până acum? “Faţă de acel proiect, au venit oameni noi, care au adus înbunătăţiri semnificative: au adus viziune economică, au propus rezolvarea problemelor de trafic, dar şi chestiuni care ţin de calitatea locuirii. Spre exemplu: ce să faci cu copilul când îl iei de la şcoală, ce să faci când plouă. Avem un model al oraşelor occidentale către care aspirăm”, a încheiat Dan.

Alături de Nicuşor Dan au stat câţiva membri fondatori ai partidului, printre care arhitectul Ioan Miloş, profesorul Dan Podaru şi fosta ziaristă Argentina Traicu. “Faptul că Nicuşor nu este legat de banul public îl face să fie mult mai liber”, a arătat Ioan Miloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite