Nicuşor Dan susţine reorganizarea Capitalei pe cartiere. Ce spune candidatul USB despre Catedrala Mântuirii Neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidatul USB pentru Capitală, Nicuşor Dan. FOTO Eduard Enea
Candidatul USB pentru Capitală, Nicuşor Dan. FOTO Eduard Enea

Candidatul USB pentru Capitală, Nicuşor Dan, a declarat, în cadrul unui interviu acordat pentru Agerpres că susţine reorganizarea Capitalei, fiind necesară desfiinţarea sectoarelor şi concentrarea pe cartiere.

„Sunt un susţinător al acestei idei, în două etape: desfiinţarea sectoarelor şi reorganizarea pe cartiere. Reorganizarea pe cartiere este mult mai logică, pentru că oamenii din cartiere au aceleaşi nevoi, pe care un administrator al cartierului poate să le rezolve, spre deosebire de sectoare, care cuprind oameni cu aspiraţii şi nevoi foarte diferite. E o măsură care ţine de Parlament, nu de primar. E mult mai uşoară prima fază, a desfiinţări sectoarelor, iar asta i-ar oferi cu adevărat primarului general — care trebuie să dea o viziune pentru Bucureşti — un buget pe măsură. Acum el are un buget de 900 de milioane, din care trebuie să plătească vreo 250 de milioane subvenţii, mai are nişte cheltuieli obligatorii şi rămâne cu 400-450 de milioane, bani de investiţii. Cu totul alta ar fi situaţia dacă ar avea de gestionat un buget de 2 miliarde“, a declarat acesta într-un interviu acordat pentru Agerpres. 

Acesta a explicat, pe scurt, cum vede şi etapa reorganizării cartierelor. „A doua etapă, a decupării pe cartiere, nu aş avea curajul să o fac înainte de a avea o informatizare a tot ce înseamnă informaţie din administraţia publică. Pentru că, dacă te gândeşti la modul în care sunt arhivate tot felul de informaţii, s-ar face o brambureală nemaipomenită, înaintea unei informatizări. Dar toate lucrurile astea ţin de Parlament, nu de primar“, a adăugat candidatul USB pentru Primăria Capitalei. 

Nicuşor Dan a vorbit în interviul său şi despre chestiunea Catedralei Mântuirii Neamului. Refreindu-se la aceasta, candidatul USB e de părere că e discutabilă problema finanţării acesteia din fonduri publice. 

„Catedrala Mântuirii Neamului este o chestiune care priveşte Biserica Ortodoxă, este o aspiraţie firească a ei, de o sută de ani, de a avea o Catedrală. Singura problemă este în ce măsură trebuie să fie o finanţare publică pentru ea. Părerile sunt împărţite. Fiind o chestiune sensibilă, la fel ca în privinţa altor chestiuni sensibile, voi cere părerea bucureştenilor“, a mai spus Nicuşor Dan. 

Citeşte şi: 

Sondaj USB: Nicuşor Dan l-a devansat pe Cătălin Predoiu. Firea, pe primul loc

Un sondaj comandat de USB arată că Gabriela Firea ar avea prima şansă pentru a câştiga Primăria Capitalei, fiind urmată de Nicuşor Dan, candidatul USB. Cătălin Predoiu este clasat abia pe locul al treilea, la mare distanţă de Firea.

Dezbatere electorală, la Antena 3. Starea spitalelor, principala temă a discuţiei. Cătălin Predoiu i-a propus un pact lui Nicuşor Dan

Gabriela Firea, Cătălin Predoiu, Nicuşor Dan şi Daniel Barbu au participat, luni seară, la o dezbatere electorală organizată de Antena 3. Principala temă a discuţiei a fost situaţia sistemului de sănătate, însă nu au lipsit nici atacurile sub centură sau propunerile de colaborare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite