Monica Macovei: În multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei FOTO Arhiva Adevărul
Monica Macovei FOTO Arhiva Adevărul

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidenţiale, a mărturisit, ieri, la Digi24 că se simte apropiată de modelul politic reprezentat de fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela.

„M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela, care nu şi-a sacrificat principiile niciodată, care şi-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasă, pentru care nimic nu a fost imposibil şi care a făcut foarte mulţi ani de închisoare, s-a sacrificat, şi-a sacrificat interesele personale pentru ţară. Şi mă identific cu toate aceste lucruri”, a declarat Macovei. 

Monica Macovei a mai afirmat că a luat decizia de a intra în cursa prezidenţială după ce a văzut că niciun candidat de dreapta nu o convinge să îl voteze. În plus, aceasta îşi doreşte ca „toţi hoţii şi corupţii care fură din banul public să meargă la închisoare”. 

Condamnat la aproape trei decenii de închisoare, adulat apoi de milioane de oameni, Nelson Mandela a murit la vârsta de 95 de ani. Viaţa lui seamănă cu vieţile personajelor mitologice, iar destinul său lasă o amprentă în istoria lumii moderne.

A stat 27 de ani într-o celulă din închisoarea Robben Island, la 12 kilometri de Cape Town. Revoluţionarul avântat, s-a transformat în lunga perioadă de carceră într-un înţelept dornic de reconciliere şi într-un om de stat cumpătat. Dincolo de gratiile celulei sale, populaţia de culoare din Africa de Sud l-a transformat pe Mandela într-un simbol al mişcării de eliberare de sub apartheid.

Citeşte şi:

Macovei: Iohannis, un candidat slab, nu a dovedit încă nimic în politica naţională şi internaţională

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, care şi-a anunţat intenţia de a candida la Preşedinţia României, consideră că preşedintele PNL, Klaus Iohannis, desemnat luni de ACL pentru cursa prezidenţială, este un candidat slab, fără experienţă politică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite