Ministrul Toader, călăul independenţei justiţiei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Greu de calificat propunerile ministrului Toader privind legile Justiţiei. Îşi plăteşte datoriile către şefii Coaliţiei care l-au numit ministru, poziţie din care şi-a angajat fiul la universitatea în care este rector, obţine venituri considerabile şi reprezintă un factor de influenţă important în evoluţia societăţii româneşti.

Ce este de neînţeles, cum crede un profesionist de talia lui Toader că justiţia poate fi întoarsă la epoca Stănoiu, acum când societatea civilă a progresat enorm pe drumul democraţiei participative?

Probabil nu va recunoaşte, dar a executat independenţa justiţiei cu „sabia-laser” pe care i-a dat-o Liviu Dragnea, sabie de care ne povestea Codrin Ştefănescu.

Şefii Coaliţiei, Dragnea şi Tăriceanu, nu ratează încă o ocazie pentru a se face de râs. N-au înţeles şi nu înţeleg că nu pot face orice doresc din România. Şi pentru că societatea românească este alta, şi pentru că UE nu va permite nerespectarea Tratatului privind statul de drept, şi nici magistraţii nu mai sunt ce-au fost pe timpul Rodicăi Stanoiu.

Preşedintele Iohannis are multe pârghii de a împiedica această execuţie a independenţei justiţiei, operată la iniţiativa ministrului Toader.

Reacţiile opiniei publice, inclusiv prin demonstraţii de stradă în toată ţara, reacţia UE şi a ambasadelor ţărilor partenere, reacţia magistraţilor cinstiţi, vor conduce la eşecul iniţiativei ministrului Toader.

Este de neînţeles cum un specialist de talia dlui Toader acceptă să-şi terfelească numele şi cariera, să ajungă de râsul familiei şi comunităţii din care provine, doar pentru a face pe plac şefilor politici care l-au numit în post.

Propunerile avansate de ministrul Toader nu vor fi puse în operă, singura consecinţă va fi oprobriul public, intern şi extern, care se va abate asupra sa. Este posibil ca Dragnea şi Tăriceanu să se spele pe mâini, să susţină că nu şi-au dat acordul pentru aceste propuneri. Aşa că singurul care va plăti aberaţiile prezentate astăzi va fi ministrul Toader.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite