Ministrul de Externe pakistanez a mulţumit României pentru donaţia de 500.000 de doze de vaccin care urmează să ajungă la Islamabad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizita ministrului de Externe al Pakistanului FOTO gov.ro
Vizita ministrului de Externe al Pakistanului FOTO gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, luni la Palatul Victoria, pe Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Islamice Pakistan. Premierul Ciucă i-a mulţumit ministrului pentru rolul jucat în repatrierea mai multor cetăţeni români în momentul preluării puterii de către talibani în Afganistan. La rândul său, ministrul a mulţumit României pentru donaţia de 500.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19.

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă i-a mulţumit ministrului de Externe Qureshi pentru rolul personal jucat, alături de statul pakistanez, în repatrierea cetăţenilor români, odată cu preluarea puterii în forţă de către regimul taliban la Kabul, a informat Executivului. 

Potrivit sursei citate, „au fost aduşi în România 49 de cetăţeni români, alţi 7 cetăţeni europeni şi 156 afgani vulnerabili. Prim-ministrul României a subliniat bunele relaţii bilaterale şi perspectivele de extindere şi consolidare a acestor relaţii în viitor, salutând vizita şefului diplomaţiei pakistaneze”.. 

Ministrul pakistanez „a remarcat relaţiile foarte bune dintre cele două state şi oportunităţile de dezvoltare a acestora în domeniul economic, al industriei de Apărare, în domeniul investiţiilor şi comerţului, al învăţământului şi al forţei de muncă”. 

„Pakistanul poate fi, în viziunea Ministrului de Externe Qureshi, o importantă placă turnantă pentru exporturile României în regiunea Asiei de Sud”, mai arată sursa citată precizând că Ministrul de Externe pakistanez a mulţumit României pentru donaţia de 500.000 de vaccinuri oferită de ţara noastră şi care urmează să ajungă, în perioada următoare, la Islamabad.

Sursa citată mai arată că este prima vizită a unui ministru de Externe pakistanez în România, după o pauză de peste două decenii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite