Mihai Răzvan Ungureanu riscă să rateze prezidenţialele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţa Civică a ignorat prevederea care îi cerea actualizarea listelor de membri la Tribunalul Municipiului Bucureşti, până la finele lui 2013, informează evz.ro

Întrucât nu a îndeplinit o prevedere tehnică din legea partidelor (14/2003), Forţa Civică ar putea rămâne pe dinafară la alegerile din acest an, iar preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, riscă să-şi vadă candidatura la prezidenţiale contestată, dacă va candida în numele acestei formaţiuni, scrie jurnalistul Mircea Marian, pe evz.ro.

Reînscriere până la sfârşitul lui 2013

În articolul 27 din legea 14/ 2003 a partidelor politice scrie că: "În fiecare an preelectoral partidele politice sunt obligate să-şi actualizeze listele de membri". Mai clar, toate formaţiunile care doresc să participe la competiţiile electorale din 2014 trebuia să depună până la finele lui 2013 la Tribunalul Municipiului Bucureşti liste cu "25.000 de membri domiciliaţi în cel puţin 18 din judeţele ţării şi municipiul Bucureşti, dar nu mai puţin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judeţe şi municipiul Bucureşti".

Practic, este vorba de o reînscriere a partidelor, pentru a elimina formaţiunilefantomă, care de facto nu mai au nici o activitate. În legea partidelor nu sunt prevăzute sancţiuni pentru partidele care nu respectă acest text, dar Birourile Electorale Centrale verifică îndeplinirea de către candidaţi - pentru Parlamentul European (PE) sau în alegerile prezidenţiale - a tuturor condiţiilor legale. Un candidat la PE sau pentru Cotroceni ar putea fi respins dacă partidul care-l susţine nu a respectat legea partidelor.

Citeşte continuarea pe evz.ro

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite