Marian Munteanu anunţă că alianţa sa va candida la parlamentare: În funcţie de procent, vrem să ne implicăm în guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Munteanu FOTO Mediafax
Marian Munteanu FOTO Mediafax

Marian Munteanu, care a fost propus în luna aprilie, de PNL candidat la Primăria Capitalei şi a fost retras după reacţiile apărute în spaţiul public, a anunţat, marţi, la Realitatea TV, că se pregăteşte să candideze, în toamnă, cu alianţa sa, la alegerile parlamentare, el precizând că în funcţie de procentul pe care îl vor avea, vor dori să se implice şi în guvernare.

Marian Munteanu a afirmat că se ocupă intens de organizarea alianţei sale, Platforma civică naţională ”Alianţa noastră”, el precizând că în interiorul acestei alianţe s-a creat premisa apariţiei unei aripe politice, care va avea menirea să propună electoratului soluţii pe care le aşteaptă categorii largi ale societăţii. 

”Va fi o insurecţie paşnică, calmă, care va avea ca factor decisiv insurecţia politică, la vot. Românii vor putea să rezolve problemele, la iarnă, la alegeri”, a afirmat Munteanu. 

El a menţionat că pleacă de jos cu alianţa care a început deja să constituie grupul de iniiţiavă, la nivel de localitate, judeţ dar şi în afara ţării.

”Avem o proclamaţie care cuprinde punctele, fondul, baza programatică a acţiunii. (..) În câteva luni, putem reteza această colcăială”, a mai declarat Munteanu, precizând că oamenii sunt sătui de ”alba-neagra” din politică. 

Marian Munteanu a menţionat că obiectivul alianţei sale civice este să intre în Parlament cu un procent cât mai mare.

”Cu cât mai mare, cu atât mai puternică va fi implicarea în actul de guvernare. (...) Altfel, ce să facem în acolo? Ne ducem în Parlament ca să vorbim, să ne facem pensii?”, a menţionat fostul lider al Pieţei Universităţii, precizând că trebuie urgent să se desemneze un Executiv serios, dar trebuie să se modifice şi foarte multe legi.  

Munteanu a arătat că partidele aveau o şansă să se reformeze şi a explicat şi de ce a fost restras din cursa pentru Primăria Generală. 

”Şi-au dat seama că dacă acest parteneriat se desfăşura în continuare, cu mine, ca reprezentant al cetăţenilor, parteneriatul era mai dezvoltat. Dar avem soluţii, pentru că ţinta lor sunt parlamentarele. Acolo se fac legile. Nu vedeţi cum se fac legile, ce colcăială e? Asta se poate reteza, cu o echipă de parlamentari corecţi, care să nu fie subordonaţi”, a precizat Munteanu. 

El a adăugat: ”Nu mai avem timp. Cât să mai aşteptăm, zece ani, douăzeci de ani? (..) Nu vedeţi că fură totul? Fură doctoriile din mâna oamenilor. Vreau o soluţie care să le reteze cartelul”. 

Marian Munteanu a mai spus că în această perioadă şi-a clarificat situaţia în firme şi fundaţii, aşa cum promisese încă din aprile, şi a menţionat să s-a asigurat că va promova pentru Parlament oameni despre care să se spună că sunt patrioţi adevăraţi, oameni competenţi şi loiali. 

”Să fie clar, nu mai am în acest moment nicio nădejde că putem redresa lucrurile fără intervenţia acestei alianţe care se reechilibreze viaţa politică şi să ofere un pol de normalitate, corectitudine şi patriotism”, a mai afirmat Munteanu, afirmând că formaţiunea politică nu va fi precum celelalte partide. 

El a precizat că timp de şase săptămâni a umblat prin ţară şi a vorbit cu oamenii, pentru a pune bazele noii construcţii politice. 

Marian Munteanu a mai spus că cele două partide, PSD şi PNL, trebuie să îşi vadă de treaba lor, inclusiv cu ”ciupercuţele” din jurul lor. 

”Merg înainte, nu mă pot opri. Din luna iunie, comisiile noastre încep să lucreze, să vedem ce legi trebuie foarte rapid corectate”, a mai declarat Munteanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite