Lista lui Dragomir. Încă o Comisie parlamentară se acoperă de ridicol

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba de ofiţeri SRI şi foşti ofiţeri SRI - 11 persoane, oameni de afaceri - 13 persoane, persoane din presă - 11, persoane din justiţie - 12, persoane din politică - 15, iar din administraţie 3 persoane, pe care nu am putut să le catalogăm nici la justiţie, nici la oameni de afaceri.

Daniel Dragomir a ajuns „erou” naţional. Tot ce spune este considerat adevăr „absolut”, chiar şi în lipsa oricăror dovezi. Dovezile şi informaţiile pe care le deţine sunt protejate de Legea secretului de stat, pe care, dacă o încalcă, îl paşte puşcăria. Şi atunci, ce declară Dragomir? Verzi şi uscate pentru cine îl ascultă în lipsă de altceva mai bun de făcut, sau face jocul lui Liviu Dragnea şi a altor personaje promovate de două posturi tv, care încearcă să acrediteze ideea că serviciile de informaţii joacă un rol dublu, „statul paralel”, prin care încearcă să-şi impună voinţa şi obiectivele. Asta pentru că nu pot să le încalece. Şi atunci, le denigrează.

Lista lui Dragomir are acest rol: denigrarea serviciilor de informaţii, pentru că nu răspund comenzilor politice, ci îşi fac treaba conform legilor de funcţionare. „Trădare, trădare, dar să ştim şi noi”, aceasta este lozinca sub care lucrează acum Comisia de supraveghere a SRI.

Doar că parlamentarii din Comisie n-au învăţat nimic din păţania celeilalte Comisii cu acelaşi obiectiv, Comisia pentru alegerile din 2009. Comisie care a rămas cu ochii în soare, pentru că principalele personaje fie nu s-au prezentat la Comisie, fie s-au prezentat şi au declarat că nu au nimic de declarat. Aşa se va întâmpla şi cu aceste noi persoane convocate. În primul rând, lista lui Dragomir nu are nicio susţinere în fapte sau documente, pe care acesta fie nu le deţine, fie nu are voie să le devoaleze.

În al doilea rând, nu scrie nicăieri că persoanele citate sunt obligate să se prezinte la această Comisie. Ofiţeri şi foşti ofiţeri SRI vor declara că nu pot face declaraţii legate de secrete de serviciu, ca atare nu se vor prezenta. Persoanele din justiţie nu se vor prezenta, cum nu s-au prezentat Kovesi si Lazăr şi n-au păţit nimic. Sau se vor prezenta şi vor declara repetat şi obsesiv „nu am nimic de declarat” în legătură cu informaţiile pe care le vântură Comisia.

Cei 11 ziarişti, dacă se prezintă, vor face aşa un circ şi scene umoristice, încât membrii Comisiei vor regreta că i-au chemat. Va imaginaţi că ziarişti precum Dan Tapalagă şi alţii au vorbele la ei, şi sunt capabili să întoarcă întrebările în capul membrilor Comisiei, acoperindu-i de un ridicol total.

Nu este prima Comisie creată să se afle în treabă, sau cu scopul precis de a decredibiliza persoane indezirabile actualei puteri. Doar că de fiecare dată Comisiile s-au acoperit de ridicol şi n-au ajuns la nici un rezultat (Comisia Nana, Comisia privind gaura din buget lăsată de guvernul Cioloş, Comisia privind alegerile din 2009 etc.). În acest timp, probleme importante ale ţării, absorbţia fondurilor europene, situaţia din sănătate, infrastructură şi lipsa investiţiilor, prestaţia mai mult decât lamentabilă a ministrului Liviu Pop etc., sunt ignorate de către parlament, care nu face altceva decât să încerce să decredibilizeze personaje şi instituţii care nu ascultă ordinele venite de la actuală putere.

Lista lui Dragomir va avea aceeaşi soartă. Va furniza ocazia ca autorul listei, precum şi Comisia parlamentară care o anchetează, să se acopere de ridicol când vor constata că persoanele invitate fie nu se prezintă, fie vor da răspunsuri care îi vor face de râs pe autorii întrebărilor.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite