Lider ALDE: Sunt multe organizaţii care militează pentru drepturile animalelor, dar puţine pentru drepturile deţinuţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele ALDE Alba Ioan Lazăr a declarat, vineri, că este necesară o lege a graţierii şi a amnistiei deoarece UE ”ne amendează şi trebuie să plătim sume uriaşe pentru nedreptăţi care se fac deţinuţilor”, adăugând că în acest caz ”animalele au mai multă protecţie şi drepturi decât oamenii”. În opinia liderului ALDE ”sunt multe organizaţii care militează pentru drepturile animalelor, dar destul de puţine pentru drepturile deţinuţilor”.

Ioan Lazăr a spus, vineri, într-o conferinţă la Alba Iulia, că nu înţelege nemulţumirea celor care critică decizia PSD-ALDE de a da o ordonanţă de urgenţă în vederea graţierii şi a amnistiei deoarece este nevoie de o astfel de reglementare pentru a respecta normele europene în penitenciare.

”Animalele au mai multă protecţie şi drepturi decât oamenii. Oameni sunt şi cei care sunt deţinuţi politic, care stau opt în celulă de patru persoane sau chiar şi mai mult, iar legea ne spune că pentru un animal, pentru un câine, trebuie să ai X metri pătraţi. Sunt foarte multe asociaţii care militează pentru drepturile animalelor, dar am văzut destul de puţine asociaţii sau persoane care militează pentru drepturile deţinuţilor. Mai mult decât atât, iar am văzut că anumite asociaţii de protecţie a animalelor vor să scoată animalele de la circ. Dar de circul celor încătuşaţi şi plimbaţi prin faţa televizoarelor foarte puţini au dreptul să vorbească” a spus Lazăr.

El a adăugat că este necesară o lege sau o ordonanţă de urgenţă a graţierii şi a amnistiei deoarece Uniunea Europeană ar amenda România pentru “nedreptăţi care se fac deţinuţilor”.

”După mine, este necesară o lege sau o ordonanţă de urgenţă a graţierii şi a amnistiei deoarece (…) chiar şi Uniunea Europeană ne amendează şi trebuie să plătim sume uriaşe pentru aceste nedreptăţi care se fac deţinuţilor. Sunt şi ei oameni. Ei ar dori să fie doar privaţi de libertate”, a mai spus Ioan Lazăr.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite