Liberalii au pornit la vânătoare de forţe proaspete. Cum vor fi selectaţi candidaţii pentru alegerile locale de anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL a anunţat, într-un comunicat de presă însoţit de o scrisoare transmisă de către copreşedintele liberal Alina Gorghiu, că demarează procesul de selecţie a candidaţilor pentru alegerile locale de anul viitor.

Potri vit comunicatului, în următoarea perioadă liberalii se vor ocupa de identificarea unor oameni care să poată fi promovaţi „în poziţii administrative unde să performeze cu succes“ pe care îi vor antrena. Cei selectaţi vor avea întâlniri cu liderul PNL Alina Gorghiu, iar după o serie de interviuri, vor trebui să elaboreze „programe de interes cu impact local şi/sau naţional“, după care vor urma cursuri de management, de leadership şi de dezvoltare personală.

Candidaţii ar trebui să demonstreze, potrivit comunicatului: „gândire strategică în interes naţional, seriozitate, competenţă şi integritate, suflu nou şi dinamic, atât doctrinar, cât şi funcţional“.

„Beneficiem azi, în ochii românilor, de un nivel istoric al încrederii, de aici responsabilitatea. (...) Avem datoria să onorăm acest nivel de aşteptare. Şi cum politica se face cu oameni, trebuie să îi promovăm pe cei mai buni dintre noi“, scrie Gorghiu.

„Este momentul faptelor noastre: pe lângă severitatea modificărilor aduse la Statut, prin care asigurăm premise reale de integritate, vă propun deschiderea autentică a partidului nostru către acei membri profesionişti, cu imagine bună în comunităţile lor, cu expertiză serioasă“, se arată în comunicat.

Citeşte şi:

Şedinţă la PNL după apariţia stenogramelor. Atanasiu: Nu trebuie să dau explicaţii pentru ce discut în privat. Blaga: Nu mă poate folosi nimeni

Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, spune că recunoaşte afirmaţiile făcute în cadrul şedinţei de la Bistriţa, potrivit cărora PNL nu mai are nevoie de PDL, pe care i-a făcut, de altfel, să creadă că vor avea premierul, însă nu contextul în care au fost făcute. Vasile Blaga a declarat că a fost deranjat de declaraţiile făcute de Atanasiu, însă proiectul politic este mai important. Partidul nu îl va sancţiona în niciun fel pe Atanasiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite