Klaus Iohannis a decorat şapte persoane, „pentru a păstra vie memoria Holocaustului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul de decorare cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler pentru şapte persoane care au îndurat ororile lagărului de la Auscwitz-Birkenau.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 23 ianuarie a.c., un decret de decorare. Astfel, în semn de profund respect pentru suferinţele îndurate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în lagărele de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, dorind a păstra vie memoria Holocaustului – o tragedie pe care omenirea nu trebuie să o mai cunoască, domnul Preşedinte Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler doamnei Elizabeta Asztalos, doamnei Gabriela Bone, doamnei Viora Braun, doamnei Susana Diamantstein, doamnei Marta Marmor, domnului Vasile Szekely şi doamnei Etelca Tusa“, se arată într-un cominicat remis de Administraţia Prezidenţială.

Decorarea a fost făcută la propunerea consilierului prezidenţial Andrei Muraru.

Octav Bjoza a fost prima persoană decorată de preşedintele Klaus Iohannis, iar fostul deţinut politic a fost impresionat de acest gest. „ Este un sentiment de apreciere în primul rând pentru cei care nu mai sunt printre noi. Este o recunoaştere a meritelor unui întreg grup social care a luptat împotriva comunismului pentru dreptate, libertate, demnitate, adevăr şi credinţă strămoşească. În acest fel lupta şi suferinţa noastră au căpătat o recunoaştere deosebită având şi semnificaţia unui act simbolic de condamnare a comunismului din România. Acest gest al domnului preşedinte Klaus Iohannis demonstrează sentimentele de respect şi recunoştinţă de această categorie socială atât de vitregită în ultimii 70 de ani“, a  declarat Octav Bjoza, fost deţinut politic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite