Iohannis: Condamn atentatele din Turcia. E nevoie de mai multă fermitate şi coordonare a eforturilor tuturor statelor lumii pentru a combate terorismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele României, Klaus Iohannis. FOTO Presidency
Preşedintele României, Klaus Iohannis. FOTO Presidency

Preşedintele României, Klaus Iohannis, condamnaă atentatele care au avut loc în ultimele două zile la Istanbul şi Bagdad, potrivit unui comunicat publicat marţi seară de Administraţia Prezidenţială.

„Terorismul face, din păcate, numeroase victime la început de an. Condamn atentatele din Turcia şi Irak şi reiterez determinarea României de a lupta, alături de comunitatea internaţională, împotriva terorismului“, a declarat şeful statului.

Totodată, Iohannis a pledat pentru o mai bună cooperare internaţionale în ceea ce priveşte lupta împotriva terorismului. „Cred că e nevoie de mai multă fermitate şi coordonare a eforturilor tuturor statelor lumii pentru a combate acest flagel. Transmit condoleanţe familiilor victimelor şi exprim solidaritatea României cu autorităţile statelor afectate în aceste momente de grea încercare”, se arată în comunicatul Admnistraţiei Prezidenţiale.

O explozie puternică a zguduit marţi dimineaţă, la ora 10.18, cartierul turistic Sultanahmet din centrul oraşului Istanbul din Turcia, relatează rt.com, citând agenţia de ştiri Dogan.

Cel puţin zece persoane au murit şi alte 15 au fost rănite, a anunţat biroul guvernatorului din oraş, citat de cotidianul Hurriyet.

Ca urmare a exploziei, premierul turc, Ahmet Davutoglu, a convocat marţi o reuniune de criză la Ankara, notează AFP.

   

La reuniune au fost chemaţi principalii oficiali turci din domeniul securităţii, printre care ministrul de interne Efkan Ala şi şeful Serviciului de informaţii turc (MIT) Hakan Fidan, a precizat o sursă guvernamentală turcă. După reuniune Davutoglu  a afirmat că gruparea Statul Islamic (SI) se află în spatele atacului sinucigaş de la Istanbul, soldat cu zece morţi, majoritatea turişti germani, 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite