Gâlceavă între Iohannis şi Tăriceanu pe tema candidaţilor penali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful statului, Klaus Iohannis, şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Mediafax / Liviu Untaru
Şeful statului, Klaus Iohannis, şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Mediafax / Liviu Untaru

Preşedintele României şi cel al Senatului, Klaus Iohannis, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu, au avut în ultimele zile schimburi de replici acide, după ce s-au acuzat, pe rând, că sunt „penali“. Într-un ultim mesaj, şeful statului a avertizat: penalii vor fi „măturaţi de pe scena publică“.

Preşedintele României a surprins opinia publică, duminică dimineaţă, când, după momentul depunerii unei coroane de flori în memoria victimelor tragicului eveniment petrecut anul trecut la Clubul „Colectiv”, a avertizat că politicienii cu probleme vor dispărea de pe scena publică, în următoarea perioadă. „Clasa politică se schimbă încet, dar se schimbă. Aceste schimbări sunt inevitabile. Iar cei care au înţeles mesajul românilor, mesajul României după Colectiv, vor avea, probabil, o poziţie mai bună în alegeri, iar cei care nu au înţeles acest mesaj, încet, dar sigur, vor fi măturaţi de pe scena publică. România nu mai este acum România care a fost acum un an de zile“, a fost comentariul făcut de Klaus Iohannis, cel care în ultimele zile a avut schimburi dure de replici cu al doilea om în stat, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Cei care au înţeles mesajul românilor, mesajul României după Colectiv, vor avea, probabil, o poziţie mai bună în alegeri, iar cei care nu au înţeles acest mesaj, încet, dar sigur, vor fi măturaţi de pe scena publică. Klaus Iohannis, preşedinte

Totul a început joi, când preşedintele Senatului l-a acuzat pe Iohannis că a candidat la prezidenţiale deşi ar fi avut probleme penale. „Aşadar, în România, cum pentru preşedintele Iohannis se pare că a funcţionat prezumţia de nevinovăţie, trebuie să funcţioneze pentru toată lumea. Vreau să reamintesc că preşedintele Iohannis a candidat la alegerile prezidenţiale din poziţia de penal, aşa cum foloseşte el această stupidă expresie, cum atribuie această calitate unora din cei care participă la procesul electoral. Deci, Iohannis a fost penal, şi s-ar putea încă să fie considerat ca atare“, a afirmat liderul Senatului. Mai mult, acesta a subliniat că dosarul, iniţial instrumentat de DIICOT, ar fi fost trimis la DNA, ceea îl face pe şeful statului „penal sadea“. 

Coaliţia anti-Justiţie din penali celebri

La scurt timp, preşedintele ţării a reacţionat.  Întrebat cum comentează afirmaţiile lui Călin Popescu Tăriceanu, care l-a numit „penal sadea“, Iohannis a explicat: „Asta e din capitolul «hoţul strigă hoţii». Pot să vă reconfirm că eu, Klaus Iohannis, nu am fost niciodată, în nicio calitate, urmărit penal. E foarte simplu. Această coaliţie anti-Justiţie, formată din câţiva penali celebri, încearcă să-şi spele imaginea aruncând astfel de lucruri în spaţiul public. Eu rămân la părerea mea: cei cu dosare n-au ce căuta în vârful politicii“, a fost idee reiterată de liderul de la Palatul Cotroceni.

Atacurile din ce în ce mai dese ale lui Tăriceanu la adresa lui Iohannis vin în contextul în care şeful statului a cerut în reperate rânduri reformarea partidelor şi candidaţi fără probleme cu justiţia pentru acest rând de alegeri. Solicitările preşedintelui l-au nemulţumit pe Tăriceanu, cel care pregăteşte pentru alegerile din 11 decembrie o garnitură puternică de candidaţi cu probleme penale. Tudor Pendiuc, Ion Ariton, Dian Popescu, George Chiru şi chiar Tăriceanu figurează pe lista politicienilor cu probleme cu justiţia.  

Pentru a-şi justifica atacurile la Iohannis, liderul Senatului a afirmat în repetate rânduri că şeful statului încalcă Constituţia când transmite mesaje de încurajare pentru PNL sau USR şi în momentele în care subliniază cum va decurge desemnarea premierului viitorului Guvern. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite