Gabriel Berca îl lasă pe Băsescu pentru PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Berca FOTO Adevărul
Gabriel Berca FOTO Adevărul

Vicepreşedintele PMP pentru regiunea nord-est, Gabriel Berca, fost consilier prezidenţial, a anunţat, vineri, că s-a înscris în PNL, partid în care a mai fost membru, el motivându-şi gestul prin faptul că vrea "să pună umărul" ca PNL să fie un partid foarte puternic în zona Moldovei.

"Vreau să pun umărul să facem pe zona Moldova un partid foarte puternic", a spus Gabriel Berca. El a afirmat că situaţia PNL în judeţele Moldovei este "complicată" şi că este important ca, în bătălia cu PSD, această formaţiune să fie foarte puternică.

"În 2016, la alegeri, Moldova va decide şi trebuie să fim puternici", a declarat Berca, care va activa ca secretar executiv al PNL în regiunea nord-est.

Gabriel Berca a subliniat că va avea doar cuvinte frumoase despre foştii săi colegi din PMP, dar că el consideră că este necesar să participe la consolidarea PNL în această zonă în care PSD este puternic. La rândul său, vicepreşedintele PNL pentru regiunea nord-est, deputatul Ioan Bălan, a declarat că ştia că se poartă discuţii cu Gabriel Berca privind înscrierea acestuia în PNL şi ocuparea unei eventuale funcţii. "Luni se va purta o discuţie la Bucureşti şi se va anunţa oficial", a spus Bălan.

Gabriel Berca, de profesie inginer, a fost prefect al judeţului Bacău începând din ianuarie 2005 şi până în martie 2008, când a devenit secretar general al Guvernului, funcţie ocupată pentru câteva luni. În 2008 a fost ales senator din partea PNL, partid din care a demisionat în iunie 2010 şi s-a înscris în PDL, fiind preşedinte al organizaţiei PDL Bacău.

El a fost ministru al Administraţiei şi Internelor în Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

În aprilie 2013, a fost numit consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu şi a demisionat din PDL, reclamând "blatul" de la alegerile interne când Vasile Blaga a fost ales preşedinte al formaţiunii. În ianuarie 2014, el a demisionat din funcţia de consilier prezidenţial şi s-a înscris în PMP, fiind vicepreşedinte pentru regiunea nord-est.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite