Elena Udrea: „PNL l-ar putea înlocui pe Antonescu în funcţia de candidat la prezidenţiale“. Tăriceanu, favorit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PDL Elena Udrea FOTO Dorin Constanda
Deputatul PDL Elena Udrea FOTO Dorin Constanda

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, joi seara, că “există un curent în PNL” care vizează înlocuirea lui Crin Antonescu, actual candidat la alegerile prezidenţiale din partea USL, cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

“Este un curent în PNL care se gândeşte serios la schimbarea domnului Antonescu din funcţia de candidat la Preşedinţia României în momentul în care USL s-ar rupe, iar domnul Antonescu, promotorul acestei alianţe, ar trebui dintr-o dată să devină candidatul dreptei. Deci există un curent care se referă serios la schimbarea domnului Antonescu din calitate de candidat la Preşedinţia României şi propunerea unui alt personaj politic. Mai precis, înţeleg că se referă la domnul Tăriceanu această abordare”, a declarat Elena Udrea, joi seara, la postul B1 TV.

În opinia Elenei Udrea, PDL trebuie să ia în considerare o alianţă cu liberalii, întrucât “este evident că USL nu mai are viaţă lungă”.

“Este evident că USL nu mai are viaţă lungă. Spunea aseară domnul Orban (n.r.: deputatul PNL Ludovic Orban) că probabil nu-i apucă europarlamentarele în formula aceasta în Uniune. Ca urmare, vom avea PNL întors către electoratul de dreapta. După ce a coabitat în mariajul USL, se va întoarce către electoratul de dreapta, iar domnul Antonescu, prin ce a afirmat explicit la un moment dat când spunea că electoratul lui Traian Băsescu este interesant pentru el, va vrea să câştige cu electoratul de dreapta. În condiţiile acestea, realist vorbind şi ştiind că nu poţi câştiga de unul singur alegerile prezidenţiale bazându-te pe electoratul de dreapta, am luat în calcul şi varianta în care, în alegerile pentru preşedintele României, PDL,  partidele care sunt de centru-dreapta şi PNL pot să meargă cu susţinere reciprocă măcar pentru turul doi cu un candidat al dreptei” , a explicat deputatul PDL.

Citeşte şi:

PNL, către PSD: Nu noi am avut pact de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, respinge acuzaţiile social-democraţilor potrivit cărora liberalii au arătat o apropiere de preşedintele Traian Băsescu şi le reaminteşte acestora că premierul a fost cel care a semnat un pact de coabitare cu şeful statului.

PSD: Un raport de 2:1 pentru PSD se apropie mai mult de realitate în USL

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susţine că nu se mai poate vorbi despre paritate în USL, pentru că raportul PSD-PNL a devenit acum aproape 2:1.

Troc în USL: Legea amnistiei pentru liste comune

Social-democraţii ar participa pe liste comune alături de PNL  la alegerile europene, cu o mare condiţie: liberalii să voteze Legea amnistiei.

Antonescu îi răspunde lui Ponta: Viitorul preşedinte trebuie să aducă liniştea, dar nu în sensul că nu va deranja pe nimeni

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat astăzi, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional, că 2014 este unul dintre cei mai spectaculoşi an pentru liberali. În acest context, a vorbit despre atribuţiile viitorului preşedinte care, a precizat el, trebuie să “aducă liniştea”, dar nu în sensul invocat de premierul Victor Ponta.

PNL, împărţit înainte de alegerile europene. Cine vrea cu PSD şi cine se opune

Liberalii s-au întrunit astăzi în şedinţă pentru a discuta o eventuală participare comună, alături de PSD, pe listele pentru Parlamentul European.  Părerile sunt, însă, împărţite: în timp ce tabăra miniştrilor, în frunte cu Radu Stroe şi Daniel Chiţoiu, susţine candidatura împreună cu social-democraţii, aripa apropiată de Crin Antonescu mizează pe candidatură separată.

Ludovic Orban: Ziua Z este aproape. Ruperea USL va fi înainte de europarlamentare

Deputatul PNL, Ludovic Orban, susţine că USL se va destrăma până la alegerile europarlamentare. Liberalul aruncă vina în ograda social-democraţilor şi spune că acest proiect a fost compromis încă de la început.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite