EBA s-a înscris în PMP, dar nu va candida la europarlamentare: „Ar fi un troc imoral“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Băsescu, europarlamentar FOTO Adevărul
Elena Băsescu, europarlamentar FOTO Adevărul

Elena Băsescu a demisionat din PDL şi s-a înscris, în aceeaşi zi, în PMP, partid păstorit de preşedintele Traian Băsescu. Surpriza constă în faptul că Elena Băsescu a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat de europarlamentar.

„Deşi am numărul de semnături, nu voi candida, pentru că nu doresc să iau unul, două sau trei procente din scorul PMP. Doresc ca acest proiect lansat de tatăl meu să reuşească să dea, în 2016, premierul. Poziţionarea mea pe un loc eligibil m-ar dezonora. Ar fi un troc imoral. Îmi exprim speranţa ca toţi cei care mi-au oferit semnăturile să dea voturile PMP şi nu altor partide, mai ales PDL care pe poziţii eligibile are persoane care au trecut mult de vârsta pensionării. Îmi doresc ca acest proiect al tatălui meu să reuşească“, a spus Elena Băsescu.

„De dimineaţă, Elena Băsescu şi-a anunţat demisia din PDL. „Domnule preşedinte Vasile Blaga, vă informez cu privire la decizia mea definitivă şi irevocabilă de a demisiona din PDL începând cu momentul înregistrării acestui document. Le mulţumes membrilor PDL pentru pentru colaborare şi le doresc succes“, se arată în cerea de demisie a Elenei Băsescu.

PMP a depus, de la ora 17.00, la Biroul Electoral Central lista candidaţilor Mişcării Populare pentru alegerile europarlamentare.

PMP i-a făcut invitaţia Elenei Băsescu de a candida cu şanse reale pe lista partidului. Europarlamentarul Cristian Preda a scris pe blogul personal că în cadrul Colegiului Naţional al PMP s-a stabilit că europarlamentarii cu vechime se vor afla în fruntea listei. „Colegiul Naţional a stabilit doar că lista va fi deschisă de un europarlamentar în funcţie sau de mai mulţi, dacă se alătură Mişcării Populare, oferind astfel experienţa acumulată în legislativul european“, a anunţat europarlamentarul Cristian Preda, pe blogul său personal.

Potrivit deciziei luate de forul de conducere al PMP, primii doi candidaţi la euroalegeri vor fi, cel mai probabil, Cristian Preda şi Elena Băsescu, în prezent eurodeputaţi aleşi în anul 2009 pe lista PDL. Între timp, Cristian Preda a fost suspendat din PDL fără să-şi mai dorească să se reîntoarcă, iar trecerea Elenei Băsescu la PMP este doar o chestiune de timp.

Pe aceeaşi temă:

Cu cine merge PDL la europarlamentare

PDL va depune lista cu candidaţii la Parlamentul European pe data de 23 martie. Primele patru locuri sunt rezervate pentru actualii europarlamentari Theodor Stolojan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu şi Traian Ungureanu.

Ilie Năstase, invitat de PRM la europarlamentare. „Nu am luat încă o decizie“Ilie Năstase, invitat de PRM la europarlamentare. „Nu am luat încă o decizie“

Liderul PRM Gheorghe Funar susţine că Ilie Năstase va candida pe lista PRM la alegerile europarlamentare din 25 mai. Fostul tenismen confirmă că a discutat cu Funar, dar spune că nu a luat încă o decizie.

Antonescu: Dacă PNL obţine sub 20% la europarlamentare, demisionez, nu înainte de a-i schimba şi pe alţii

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri, la „Adevărul Live“, că liberalii ţintesc, la alegerile europarlamentare, un scor de 25%. Întrebat cum ar acţiona în situaţia în care ar obţine mai puţin de 20%, el a răspuns că ar demisiona din funcţia de preşedinte al partidului, dar nu fără să îi „schimbe“ şi pe alţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite