Dragnea, despre legea care îi interzice să fie premier: PSD nu va modifica această lege. O vom respecta în măsura în care o respectă fiecare cetăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Liviu Dragnea FOTO Eduard Enea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea FOTO Eduard Enea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a dat garanţii că nu va modifica, după alegerile parlamentare, legea care interzice celor condamnaţi penali să fie membri de Guvern, arătând că PSD va respecta legea. Potrivit spuselor sale, Dragnea nu va putea să fie premier, nici măcar ministru, deşi cei mai mulţi social-democraţi au lansat numele său ca primă variantă.

„PSD nu va modifica această lege. Cum poţi în trei zile? O vom respecta în măsura în care o respectă fiecare cetăţean“, a spus Liviu Dragnea întrebat despre legea votată de PSD, în 2001, potrivit căreia nu pot fi membri ai Guvernului persoanele condamnate penal. 

Liderul PSD a calificat drept „'un scenariu mincinos'“ informaţiile potrivit cărora PSD ar intenţiona să modifice legea după alegerile parlamentare. „Nu încape în discuţie acest subiect'“, a a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a fost condamnat, definitiv, în aprilie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru fraude la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu în vara anului 2012, deci nu mai poate ajunge premier, nici măcar ministru.

Legea de organizare şi funcţionare a Guvernului a fost modificată, în 2001, de către PSD pe fondul aspiraţiilro României de a adera la UE. „Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare'“, se arată în legea 90/2001.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite