Deputat PSD, patron de firmă de construcţii, îl ceartă pe ministrul Transporturilor: „Ce-i prosteala asta cu controalele, că nu mai facem nimic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, asociat la Concordia, l-a tras la răspundere pe ministrul Transporturilor, Dan Costescu, pentru iniţiativa sa de a înfiinţa o autoritate care să controleze modul în care sunt efecutate lucrările.

„Ce-i cu prosteala asta? Ce-i asta cu monitorizările de firme de construcţii şi controale, că nu o să mai facem nimic! Ce tot faceţi filosofii?”, a strigat la ministru Transporturilor Dan Costescu deputatul Rădulescu, potrivit BN24.ro. 

Prezent la o dezbatere în Parlament, Dan Costescu a anunţat că vrea să înfiinţeze o autoritate care să aibă o evidenţă utiilajele şi specialiştii pe care urmează să îi folosească constructorii ce câştigă licitaţii. „Una dintre măsurile pe care Ministerul Transporturilor le propune este înfiinţarea unei autorităţi care să aibă o evidenţă strictă a utilajelor, chiar cu serie şi număr sau alt mod de identificare, la fel şi în cazul specialiştilor, în aşa fel încât aceştia, odată ce au fost ofertaţi, să avem o garanţie că au fost şi folosiţi. Odată ce a câştigat unul din constructorii aflaţi în baza de date o licitaţie, vor fi blocate utilajele, vor fi blocaţi specialiştii, pentru a nu mai fi folosiţi la ofertarea sau la alte contracte de către alte firme. În acest mod, vom avea o monitorizare. Vom elimina această tendinţă a constructorilor de a păcăli şi vom avea evidenţa exactă a specialiştilor”, a explicat Costescu, decizie care l-a nemulţumit pe deputatul PSD. 

Ministru a mai arătat că modelul a funcţionat în alte ţări. „Fenomenul este de când lumea, a fost inventat de zugravi care vin şi iau trei lucrări şi se duc câte două zile la fiecare client. Este, până la o anumită fază, normală această supracontractare, în sensul că înainte, când se prezintă la licitaţie, sunt mulţi care nu au utilaje, nu au oameni şi îşi fac acorduri de principiu cu aceştia în eventualitatea că ei ar câştiga, să beneficieze de acele utilaje, de acei oameni în momentul în care câştigă. Prelungind această practică se ajunge la situaţia în care unora le pleacă utilaje, le pleacă oameni. Prin această agenţie vrem să vedem când le pleacă oamenii, când le pleacă utilajele, îi debifăm din baza de date unde apăreau blocaţi şi din momentul acela utilajul se consideră eliberat şi poate participa la alt proiect”, a mai precizat ministru Transporturilor, care a spus că va susţine adoptarea unei ordonanţe de urgenţă în acest sens. 

La propunerea premierului Victor Ponta, Cătălin Rădulescu a fost ales preşedinte al PSD Diaspora, în mai 2015. Deputatul Rădulescu a fost pus sub control judiciar control judiciar, după ce, în urmă cu trei ani, a fost trimis în  judecată pentru dare de mită, iar una dintre măsurile ce i-au fost impuse din acel moment se referă la interdicţia de a părăsi ţara.

În primăvara anului trecut, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe deputatul PSD Cătălin Rădulescu pentru dare de mită. Parlamentarul de Argeş ar fi promis suma de 10.000 de lei unui funcţionar public, astfel încât acesta să nu ridice obiecţii la o lucrare prost făcută, potrivit unui comunicat al DNA, care arată că „la data de 27 august 2013, inculpatul Rădulescu Cătălin Marian, în cadrul unei întâlniri cu un manager de proiect, privind construirea unui magazin situat în Piteşti, judeţul Argeş, cu ocazia încheierii procesului verbal de recepţie a lucrării, i-a promis acestuia oferirea sumei de 10.000 lei. În schimbul acestei sume de bani, funcţionarul trebuia să nu ridice obiecţiuni cu privire la calitatea lucrării şi pe cale de consecinţă, să semneze procesul verbal de recepţie, fără reducerea devizului cu suma de 50.000 lei pentru lucrările prost executate”.

Procurorii îl mai acuză pe Rădulescu de efectuarea unor operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia. Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite